Ordina lid van Esri Partner Netwerk voor GEO ICT diensten

15 augustus 2012 Consultancy.nl

Ordina heeft zich aangesloten bij het Partner Netwerk van Esri, leverancier van Geografische Informatie Systemen (GIS). Hiermee bevestigt Esri de kennis en focus van Ordina op het gebied van GEO-ICT. Ordina maakt gebruik van de Esri-producten bij interne projecten en dienstverlening bij klanten. Met het toetreden tot het Esri Partner Network zet het ICT adviesbureau in op verdere uitbouw van de GEO-ICT diensten (maatwerk, implementatie en beheer) bij haar klanten in de overheid, financiële dienstverlening en industrie. 

Geografische informatie steeds belangrijker
Geografische informatie wordt steeds vaker gebruikt in softwaretoepassingen. Door geografische informatie toe te voegen, wordt de informatie waar een gebruiker mee werkt verrijkt. Een voorbeeld van zo een toepassing is het Agrosense-platform dat onlangs is onderscheiden met de ICT-Milieu Award 2012. Met dit platform kunnen telers bijvoorbeeld meetgegevens afkomstig van sensoren aan percelen koppelen. Dankzij de inzet van GEO-ICT is dan op een interactieve kaart te zien waar de sterke en zwakke gewassen op een perceel staan, zodat de teler hier zijn bemesting op aan kan passen. De toepassing van GEO-ICT maakt dit mogelijk. 

Rijkere informatiebronnen
“Voor onze klanten is geografische informatie steeds belangrijker”, zegt Barend de Zoete, Directeur van de divisie Professional Services & Projecten bij Ordina. “Door deze informatie toe te voegen aan de bestaande systemen, beschikken gebruikers over veel rijkere informatiebronnen. Vooral in de overheidssector en de industriemarkt zien we dit al veel gebruikt worden, maar ook voor de andere sectoren is het interessant.

Ordina heeft al veel ervaring opgedaan in implementaties van GEO-ICT oplossingen. We zijn er dan ook trots op dat die kennis en ervaring nu wordt erkend door de toekenning van het Silver partnership door Esri.” 

Janneke Korenromp, partnermanager van Esri Nederland, is enthousiast over de samenwerking met Ordina. Volgens haar is het logisch dat de ICT-dienstverlener nu partner is geworden van Esri. “Ordina is een organisatie met ervaring in de GEO-ICT en Esri zal Ordina ondersteunen in haar ambitie om te groeien met GEO-ICT. Met het partnership zal het voor Ordina makkelijker zijn om te anticiperen op de dynamiek van technologie. Verder verwachten we dat het aantal waardevolle toepassingen dat Ordina implementeert met GEO-ICT zal toenemen.”

Nieuws

Meer nieuws over