Twee overheidsdiensten kiezen IT diensten Ordina

05 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nationaal Archief en de Inspectie van het Onderwijs hebben hun ICT applicatielandschap uitbesteed aan Ordina. Het IT consulting bureau naar verwachting de komende vijf jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. 

Gedurende deze periode draagt Ordina er zorg voor dat bestaande applicaties optimaal worden ingezet en ontwikkeld ter ondersteuning van het algehele bedrijfsproces van deze twee overheidsdiensten. Daarnaast is Ordina verantwoordelijk voor ad hoc ondersteuning en het uitbrengen van advies met betrekking tot alle onderdelen van de informatiehuishouding van beide instanties. 

Ordina
“We vinden het een eer dat het Nationaal Archief en de Inspectie van het Onderwijs Ordina als partner hebben gekozen om bestaande applicaties te beheren, onderhouden en vernieuwen”, aldus Barend de Zoete, Directeur van de divisie Professional Services & Projects van het ICT adviesbureau. “Bovendien is de overheidssector een belangrijk segment voor ons en willen we onze activiteiten op het gebied van met name beheer graag uitbreiden. We beschouwen deze opdracht dan ook als een bevestiging van de kennis en kunde die wij in huis hebben”. 

Het Nationaal Archief
Remco Verdegem, coördinator van het cluster Inhoud van de sector Informatie, Infrastructuur en Innovatie en applicatie portfolio manager bij het Nationaal Archief: “We zijn blij dat we na een zeer arbeidsintensief traject van meer dan een half jaar een partij hebben geselecteerd die bij alle beoordelaars als beste uit de bus kwam. Het is nu aan Ordina om deze verwachtingen waar te maken.” 

Inspectie van het Onderwijs
Willeke Ducaat, teamleider ICT-Regie van het Inspectie van het Onderwijs. “Na een tijdsintensieve selectieperiode zijn we blij een nieuwe leverancier te hebben voor applicatiebeheer en -ontwikkeling. De eerste weken van samenwerking zijn positief verlopen en we hebben er vertrouwen in dat Ordina een betrouwbare, innovatieve partner is.”