ConQuaestor wil Prinsjesdag voor Rijksverantwoording

18 mei 2011 Consultancy.nl

ConQuaestor heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een verbeterde betrokkenheid van de burger middels de Verantwoordingsdag. 

Op de derde woensdag van mei, die dit jaar op 18 mei valt, legt het kabinet verantwoording af over de financiën en besteding van gelden in 2010. ConQuaestor vindt dat de politiek de burger meer moet betrekken bij Verantwoordingsdag en doet daartoe aanbevelingen. 

Prinsjesdag
Zo moet er volgens het financieel adviesbureau meer publiciteit komen om bij mensen Verantwoordingsdag bekend te maken. Over de vooruitgang van het kabinet (onderwerp van verantwoordingsdag) moet bovendien op een begrijpelijke manier worden gecommuniceerd, en niet alleen via de huidige sites (www.verantwoordingsdag.nl), maar ook via social media. ConQuaestor wil dat Verantwoordingsdag een publieke ervaring wordt, zoals Prinsjesdag. 

Daarnaast stelt het adviesbureau voor de uitvoeringsorganisaties erbij te betrekken. “Instanties als het CBS, CPB, SCP en de AR beschikken over verschillende informatie die gecombineerd bruikbaar zou kunnen zijn als verantwoordingsinstrument”, aldus ConQuaestor.

Nieuws