Capgemini en Stratix steunen gratis wifi in Hilversum

20 februari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen

Mediastad Hilversum wordt dit voorjaar de eerste plaats in het land met gratis wifi (draadloos internet) in het hele centrum. Voornaamste doel is het verhogen van de veiligheid door middel van een speciaal ontwikkelde app. Deze service komt tot stand door een aantal topmannen binnen de consultancy, waaronder Henk Broeders, oud topman van Capgemini en Dick van Schooneveld, Partner bij Stratix.
 
Initiatiefnemers
Bovenstaande topmannen hebben elkaar, en nog drie anderen met veel ervaring binnen de ICT- en Telecomwereld, leren kennen via de Sociëteit De Unie aan de ’s-Gravelandseweg. Omdat ze zich zorgen maakten over de veiligheid in Hilversum wilde ze hun sociale betrokkenheid tonen door een plan van gratis wifi te realiseren.
 
Veiligheidsapp
Het idee is dat iedereen die straks winkelt of uitgaat in het centrum van Hilversum na een eenmalige registratie altijd en overal gratis wifi heeft. Gebruik maken van de veiligheidsapp is vervolgens een kwestie van downloaden en even inloggen. “Mensen kunnen met één druk op de knop doorgeven wat ze zien. Is er een ruzie, maar valt het verder mee, dan druk je op groen. Is het ernstiger, kies je oranje. Rood is het equivalent van 112. Via de server kan de politie zien waar code rood wordt gegeven, tot op je tafeltje in een restaurant nauwkeurig. En het mooie is: alle deelnemers zien dat. Mensen kunnen meteen ingrijpen of juist wegblijven. Ook handig: je weet precies wie vals alarm slaat en hem schrappen’’ aldus Dick van Schooneveld namens de initatiefnemers in de lokale krant De Gooi en Eemlander.
 
Hilversum positief over idee
Gemeenteraadsleden waren meteen positief en sinds het eerste gesprek begin december is ook burgemeester Broertjes wild enthousiast. Inmiddels zijn ook de Hilversumse horeca-ondernemers, winkeliers en de politie warm gemaakt. “Geweldig dat er zo adequaat wordt gereageerd. Zo kan het dus ook’’ zegt Van Schooneveld.