Magnus Holding dicht bij overname van Weha

09 juli 2004 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Magnus Holding is dicht bij een overname van Weha Automatisering. Wanneer de deal doorgaat dan maken circa 35 medewerkers de overstap naar Qurius, én van de werkmaatschappijen van het ICT adviesbureau uit Naarden. De twee ICT consultancybedrijven gaan de komende periode allebei een boekenonderzoek uitvoeren, eind september worden de uitkomsten bekendgemaakt.
 
Sterke business case
Weha Automatisering heeft zo’n 140 handels- en industriële bedrijven als klant. “Het middensegment is een belangrijke groeimarkt voor MBS. Magnus heeft Qurius overgenomen in 2003 om in deze markt een voortrekkersrol te kunnen spelen. Weha zorgt enerzijds voor een forse uitbreiding van Qurius’ klantenbase, anderzijds voor uitbouw van Qurius’ oplossingen- en dienstenportfolio met meerdere nieuwe branches. Door samenvoeging van activiteiten in overlappende branches bereiken we de kritieke massa om doelmatig een branchegerichte business unit-structuur te kunnen doorvoeren. Door ons aldus te versterken, bereikt Qurius in één klap de nr. 1 positie in de Nederlandse MBS-markt”, aldus Fred Hermans, CEO van Magnus Holding.
 
Groei en kwaliteit
Ook Wim Hardijzer, directeur en oprichter van Weha, ziet veel voordelen in het samengaan met Qurius. “Klanten in het middensegment kiezen voor betaalbare en complete oplossingen, die zich bewezen hebben in hun marktsegment en geleverd worden door een betrouwbare en stabiele partner. Samen hebben Qurius en Weha een ijzersterk ‘track-record’. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze groei continueren, met meer focus aan brancheoplossingen werken en een krachtige partner voor de IT-uitdagingen van onze klanten’ zijn”.