Magnus neemt Qurius uit Zaltbommel definitief over

20 juni 2003 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Magnus heeft Qurius uit Zaltbommel definitief overgenomen. In april werd bekend dat beide partijen een intentieverklaring hadden ondertekend, gisteren is de transactie door de aandeelhouders bekrachtigd. Circa 70 IT consultants maken de overstap naar Magnus. Qurius gaat als separaat label onder de Magnus-groep opereren.
 
Qurius is in 1998 opgericht en is gegroeid tot één van de grotere Microsoft Certified Business Solutions Partners in Nederland. Wanneer de overname doorgaat dan kan ERP specialist Magnus uit Naarden zich naast de bedrijfssoftware van SAP ook richten op een tweede lijn: Microsoft Business Solutions (MBS). Voor Qurius is het samengaan met Magnus eventueel van belang om de marktpositie te versterken en de ambities in de snelgroeiende markt voor MBS-bedrijfsapplicaties te verwezenlijken.
 
“Door samen te gaan kunnen de twee bedrijven hun marktpositie en basis voor de toekomst versterken. Daarbij is synergie te behalen door uitwisseling van methodieken en kennis, naast sales- en marktinformatie” aldus de ICT adviesbureaus in een gezamenlijk persbericht.
 
RvB Magnus Holding
Als gevolg van de overname wordt De Raad van Bestuur van Magnus Holding uitgebreid. Per 1 juli 2003 bestaat deze uit Fred Hermans (CEO), Mark van Kemenade (algemeen directeur Qurius) en Willem Hulshof (algemeen directeur Magnus).