Magnus dicht bij overname van Microsoft specialist Qurius

16 april 2003 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Magnus is dicht bij een overname van Qurius, een ICT adviesbureau uit Zaltbommel. Beide partijen hebben een intentieverklaring ondertekend. De komende periode zullen ze gebruiken om een gebruikelijke 'due diligence' onderzoek uit te voeren. Tijdens de Algemene Vergadering op 23 mei zal Magnus de transactie ter goedkeuring voorleggen aan de aandeelhouders, alhoewel de verwachting is dat dit geen problemen zal opleveren.
 
Qurius is in 1998 opgericht en is gegroeid tot één van de grotere Microsoft Certified Business Solutions Partners in Nederland. Wanneer de overname doorgaat dan kan ERP specialist Magnus uit Naarden zich naast de bedrijfssoftware van SAP ook richten op een tweede lijn: Microsoft Business Solutions (MBS). Voor Qurius is het samengaan met Magnus eventueel van belang om de marktpositie te versterken en de ambities in de snelgroeiende markt voor MBS-bedrijfsapplicaties te verwezenlijken.
 
Fred Hermans, Chief Executive Officer van Magnus, ziet veel voordelen in de verbreding van de dienstverlening. “Qurius biedt Magnus een nieuwe dienst/markt-combinatie. Naast betere risicospreiding van de bedrijfsactiviteiten betekent dit voor ons ook toegang tot een marktsegment dat uitstekend past bij onze strategie, omvang en werkwijze. Het middensegment is bovendien een belangrijke groeimarkt, waarin Microsoft met zijn MBS-producten. Net architectuur en partnerstrategie sterk gepositioneerd is”.
 
Mark van Kemenade, directeur en oprichter van Qurius, beaamt dit. “Het snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de Microsoft-markt is de reden waarom wij ons willen aansluiten bij een grotere partij. Daarbij hebben we voor Magnus gekozen vanwege de ERP-focus en reputatie op het gebied van integratie van bedrijfsapplicaties”.