Capgemini lanceert Dunit: Eigen ICT ZZP community

14 februari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Capgemini Nederland heeft haar eigen ‘ZZP community’ gelanceerd voor ICT managers, professionals en consultants. Het initiatief – genaamd ‘Dunit’ – “verbindt IT professionals aan uitdagende projecten in Nederland”. Met Dunit heeft het ICT adviesbureau de doelstelling om meer onderscheid te maken tussen standaard en specialistische ICT-werkzaamheden.
 
Capgemini-bestuurder Jeroen Versteeg maakte begin dit jaar al bekend dat Capgemini plannen had om een eigen detacheringstak op te zetten. Doordat het ICT adviesbureau te duur werd voor ‘commodity’ ICT werk, waarin prijs de belangrijkste onderscheidende factor is, liep het dergelijke opdrachten vaak mis. Met een aparte label en het gebruik van freelancers kan Capgemini haar tarieven voor standaard werk flink verlagen zonder dat het de positionering van haar ‘high-end’ IT diensten aantast.
 
Capgemini - Dunit
 
IT’ers en freelancers die zich verbinden aan Dunit krijgen volgens de website van Dunit “alle ondersteuning op het gebied van opleiding, inkomen, verzekeringen en mobiliteit”, Via een samenwerking met de Capgemini Academy, de training en ontwikkeling tak van Capgemini, kunnen aangesloten professionals voor “scherpe” tarieven opleidingen uit het curriculum volgen.
 
Opdrachten
Momenteel staan er 9 opdrachten live, varierend van een generieke rol als ‘Projectleider’ tot specialistische rollen als ‘Solution architect’ en ‘SAP Consultant’. De komende maanden zullen geleidelijk meer opdrachten uit Capgemini’s orderportefeuille worden toegevoegd aan Dunit.