IT adviesbureau Capgemini zet detacheringstak op

16 januari 2013 Consultancy.nl

Capgemini heeft plannen om een eigen detacheringstak op te zetten. De nieuwe business unit van het ICT adviesbureau zal bestaan uit vooral freelancers met generieke vaardigheden. Met deze stap wil Capgemini steeds meer onderscheid maken tussen standaard en specialistische ICT-werkzaamheden. Dat heeft Capgemini-bestuurder Jeroen Versteeg onlangs aangekondigd.
 
Volgens Versteeg is een groot gedeelte van ICT werk ‘commodity’ geworden, waardoor het belang van prijs als onderscheidende factor sterk is toegenomen. In de praktijk blijkt ook veelvuldig dat opdrachtgevers juist bij dit soort werkzaamheden kiezen voor de goedkoopste leverancier. Door de positionering en bedrijfsvoering van Capgemini is de automatiseerder te duur en loopt het dergelijke opdrachten vaak mis. Daarom gaat het bedrijf een aparte detacheringstak opzetten.
 
Freelancers
Versteeg meent dat het initiatief een posistieve business case heeft, met name door de hoge vraag naar zogenaamde ‘low-end’ IT consulting diensten. De detacheringstak zal actief meedingen naar RFP’s, aanbestedingen en veilingen. Wanneer een project wordt binnengehaald dan zal het meerendeel van het werk worden verricht door freelancers.

Nieuws

Meer nieuws over