Magnus koopt SAP branchegenoot TopForce

27 april 2011 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Magnus uit Naarden heeft branchegenoot TopForce uit Rotterdam overgenomen. Door de overname ontstaat een ICT adviesbureau van circa 130 adviseurs. Het personeel van TopForce blijft actief vanuit Rotterdam.
 
TopForce, opgericht in 1999, richt zich voornamelijk op advisering over business intelligence (BI), portals en content management systemen (cCMS). Het is onder andere SAP-partner voor Netweaver en business Intelligence van Business Objects. TopForce had de afgelopen maanden veel last van de crisis – eerder deze maand moest het Rotterdamse ICT-consultancybedrijf gedwongen bijna een kwart van de medewerkers ontslaan.
 
Het is de tweede overname voor Magnus in korte tijd. In 2010 kocht het adviesbureau uit Naarden de SAP-adviesactiviteiten van Inter Access.
 
Edwin Ardon, managing director van Magnus: “Deze krachtenbundeling biedt ons enorme kansen om onze dienstverlening uit te breiden en verbeteren zowel voor bestaande als nieuwe klanten. De diensten van TopForce zijn sterk complementair aan de diensten van Magnus, waardoor wij een nog grotere toegevoegde waarde kunnen leveren aan onze klanten op vrijwel alle aspecten van SAP dienstverlening.”
 
Rob van Loon, managing director van TopForce: “Wij zijn enthousiast over het samengaan met Magnus. De combinatie heeft de omvang en expertise die nodig is om klanten in de breedste zin van het woord bij te staan om passende, integrale oplossingen te bieden op basis van de beschikbare user centric ICT Oplossingen.”