Magnus koopt SAP business van Inter Access

11 februari 2010 Consultancy.nl

De Hilversumse ICT-dienstverlener Inter Access verkoopt zijn adviesactiviteiten rond SAP-software aan het Naardense adviesbureau Magnus. Per 1 maart 2010 treden 36 SAP-consultants van Inter Access in dienst bij Magnus. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Naast de verkoop zijn de bedrijven een samenwerkingsverband overeengekomen. 

Volgens strategisch directeur Han Dieperink verkoopt Inter Access de SAP-tak omdat de eisen die aan SAP-experts worden gesteld steeds hoger worden. Dieperink: 'Consultants moeten over steeds meer branchespecifieke kennis beschikken. Met de huidige schaalgrote kunnen wij in de toekomst niet de kwaliteit van adviesdiensten bieden die we nu wel halen.'

Het afstoten van de SAP-adviestak valt ook samen met een nieuwe bedrijfsstrategie. De Hilversumse dienstverlener concentreert zich op een aantal kernactiviteiten, waaronder automatisering bij gemeenten, onder andere met een midoffice-suite, adviesdiensten en beheer van de ict-infrastructuur, werkplekbeheer en het 'nieuwe werken'.

Eerste SAP-partner in Nederland

Magnus Technology Consultants is de eerste advies- en implementatiepartner van SAP in Nederland. Het bedrijf adviseert sinds 1989 over de bedrijfssoftware van de Duitse leverancier. Inter Access is sinds 1990 partner van de softwarereus. Bij Magnus werkten voor de overname ongeveer vijftig medewerkers. Daarvan is veertig man SAP-consultant.

Bij Inter Access werken in Nederland en België zevenhonderd mensen in vaste dienst en tweehonderd inhuurkrachten.

Inter Access in handen van Rabobank

Inter Access is sinds begin januari 2010 in handen van de Rabobank. Rabo Participaties (Rapar) verwierf toen een meerderheidsbelang in Inter Access. Daarbij is een bestaande lening omgezet in aandelen en heeft de investeerder zijn belang uitgebreid naar ruim tachtig procent.

Volgens Han Dieperink is de strategische koerswijziging en het afstoten van de SAP-tak niet onder druk van de nieuwe eigenaar uitgevoerd. Dieperink zegt dat de nieuwe strategie al vanaf de zomer van 2009 is ingegaan. Dat is ruim voordat de Rabobank zijn belang in Inter Access vergrootte.

Nieuws

Meer nieuws over