Magnus werkt samen met softwareontwikkelaar Sofon

25 maart 2003 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Magnus gaat samenwerken met Sofon, een Nederlandse ontwikkelaar van software voor productconfiguratie en offertegeneratie. De samenwerking brengt de ERP-kennis van Magnus en de 'Guided Selling Solutions' van Sofon samen. In een persbericht stellen de twee partners dat ze op korte termijn “een eerste gezamenlijke project kunnen aankondigen”.
 
Fred Hermans, CEO van Magnus: “Onze klanten zijn momenteel vooral geïnteresseerd in kleinere, tactische oplossingen waarmee ze hun bedrijfsprocessen - liefst zowel intern als naar de klant gericht - kunnen verbeteren en kosten besparen. Een belangrijke uitdaging is het vinden van de balans tussen het klantgericht functioneren en het beheersbaar houden van logistiek en productie. De software van Sofon zorgt bijvoorbeeld voor versnelling van het offerte- en ordertraject, verbetering van de afstemming tussen verkoop en werkvoorbereiding, en voor een optimale betrokkenheid van de binnen- en buitendienst bij de klant.
 
Volgens Paul Kimmel, General Manager van Sofon, gaat het verbeteren van het verkoop- of serviceproces meestal gepaard met integratie met de bedrijfssystemen van de organisatie, of optimalisatie daarvan. “Dit is precies waar de toegevoegde waarde van Magnus ligt”.