Twynstra onderzoekt bestemming Nieuwveense Landen

06 februari 2013 Consultancy.nl

De gemeente Meppel heeft adviesbureau Twynstra Gudde ingehuurd om  te onderzoeken hoe de grond, welke was gereserveerd voor het bouwen van woningen in Nieuwveense Landen ingevuld moet worden. Het organisatieadviesbureau zal inzicht geven in waardevolle mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld projecten met duurzame energie, bedrijvigheid, of recreatieve oplossingen. Het eindrapport moet dit voorjaar klaar worden opgeleverd.
 
Het project ‘Nieuwveense Landen’ in Meppel is een van de grootste mislukte woningbouwprojecten van de afgelopen jaren. Drenthe had het doel om met dit grote project de grootste wijk in de provincie te kunnen opleveren met het bouwen van 5,300 huizen. Door een fout in de berekeningen was dit, mede gezien de slechte economie, alles behalve haalbaar. Door deze rekenfout maar ook door oponthoud in de bouw was de gemeente Meppel gedwongen tot het afboeken van ca. €20 miljoen. De provincie heeft Meppel tien jaar gegeven om deze som in delen terug te betalen, aangezien Meppel dit bedrag niet direct beschikbaar heeft.
 
Het plan voor de bouw beslaat 3,400 huizen die deel voor deel voor 2030 gebouwd zullen worden. De herbestemming van de ‘overgebleven ruimte’ is onderdeel van de opdracht van Twynstra Gudde.

Nieuws

Meer nieuws over