Samhoud leergang focust op verandermanagement

28 januari 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau &samhoud heeft een nieuwe leergang ontwikkeld gericht op het duurzaam implementeren van Lean. De leergang, genaamd ‘Lean BlueBelt’, combineert Lean principes met verandermanagement en zorgt “daarmee voor een duurzame verankering van Lean binnen organisaties” aldus het organisatieadviesbureau.
 
Lean en duurzaam
Volgens &samhoud onderscheidt de ‘Lean BlueBelt’ leergang zich van andere ‘Lean Belt’ opleidingen door de sterkere focus op ‘zachte’ elementen. Uit eerder onderzoek van het adviesbureau gehouden onder 15 bedrijven kwam naar voren dat maar eenderde van lean programma’s duurzaam worden verankerd binnen de bedrijfsvoering. “Alleen als de Lean filosofie duurzaam wordt doorgevoerd dan worden de principes van continue verbeteren optimaal benut” aldus het adviesbureau. In de ‘Lean BlueBelt’ leergang wordt daarom meer aandacht gegeven aan onder meer verandermanagement, cultuur en leiderschap en juist minder tijd gestopt in statistiek en standaardisatie-technieken. Een overzicht:
 
Samhoud - Lean BlueBelt Programma
 
Lean BlueBelt en Lean BlueBelt Pro
De Lean BlueBelt leergang bestaat uit twee trajecten. Professionals werkzaam op het gebied van lean kunnen het ‘Lean BlueBelt’ traject volgen. Professionals al in het bezig van een green of black belt kunnen een verkorte leergang volgen, de ‘Lean BlueBelt Pro’, waarbij de focus meer ligt op integraliteit van de kennisgebieden en verandermanagement.
 
Samhoud - Lean BlueBelt Trajecten
 
Begeleiders
De leergangen Blue Belt en Blue Belt Pro worden begeleid door de volgende consultants van &samhoud:

  • Ingrid Smolders, managing partner bij &samhoud. Zij heeft ruime ervaring met verandermanagement, Lean en leiderschap en is co-auteur van het boek ‘Lean, tenminste houdbaar tot…’.
  • Jeroen Geelhoed, partner bij &samhoud. Hij is (co-)auteur van diverse managementboeken, waaronder ‘Plezier & Prestatie’, ‘Kus de Visie Wakker’, ‘Be Useful’ en het geheel aan waardecreatie gewijde boek ‘Wat is onze naam waard?’.
  • Otie Hauser, senior adviseur bij &samhoud. Zij heeft ruime ervaring met Lean en verandermanagement in diverse markten en organisaties en is co-auteur van het boek ‘Lean, tenminste houdbaar tot…’.

Nieuws

Meer nieuws over