Werken bij Hieroo: Q&A met senior consultant Kitty Teuben

01 juli 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Hieroo (onderdeel van SeederDeBoer) is op zoek naar nieuwe senior consultants ter versterking van verschillende Hieroo-locaties. Kitty Teuben, zelf Senior Consultant en daarnaast Lead van de Groningse vestiging, vertelt over haar overstap naar Hieroo, hoe de organisatie zich onderscheidt en hoe het profiel van senior consultants eruitziet.

Hoi Kitty, bijna een jaar geleden begon je bij Hieroo als Senior Consultant en Lead Groningen. Wat was de doorslaggevende reden om de overstap te maken? 

“Ondernemerschap, energie en creativiteit. Dat waren de kenmerken die mij enthousiast maakten over het werken bij Hieroo. Ik had voor Hieroo vooral overheidservaring en was, naast de genoemde kenmerken, ook erg nieuwsgierig naar een ander werkveld.”

“Vooral ruimte om te ontwikkelen, invulling geven aan een noordelijke koers, werken met jonge en talentvolle mensen én vastbijten in een nieuwe uitdaging maakten dat ik de sprong naar Hieroo waagde!”

Kitty Teuben, Lead Groningen en Senior Consultant, Hieroo

Kitty Teuben is Lead Groningen en Senior Consultant bij Hieroo

Wat maakt Senior Consultant bij Hieroo zijn anders (en leuker) dan bij andere consultancyorganisaties? 

“Zonder een oordeel te willen én kunnen vellen over andere bureaus, is werken bij Hieroo vooral werken aan je eigen ontwikkeling én aan die van de nog jonge vestiging. We pakken (bijna) alles op wat op ons pad komt en leren daardoor in korte tijd ontzettend veel! Als individu, maar ook als team. We leren van en met elkaar en enthousiasmeren elkaar met de juiste energie en gedrevenheid. We denken en doen vooral! We zijn niet bang voor een experimentje hier en daar en vinden het leuk om veel te schakelen.”

“Bij Hieroo Groningen kun je je energie en ideeën goed kwijt. Zeker als senior kun je je kennis en ervaring inzetten voor de jongere generatie, omdat je je collega’s ook in je reeds opgedane, maar ook nieuwe ontwikkeling actief meeneemt.”

Waar krijg jij de meeste energie van in je werk bij Hieroo?

“Toch vooral het continu denken in mogelijkheden en zien van kansen. Mijn netwerk is in korte tijd ontzettend gegroeid en ik kom op plekken waarvan ik nooit had gedacht daar te kunnen komen. Ik spreek de meest uiteenlopende mensen, organisaties en ondernemers en kom altijd geïnspireerd uit een gesprek. Werken bij Hieroo voedt mijn al aanwezige drijfveer en dat is echt een goed gevoel.”

“En natuurlijk moet ik ook weleens dingen doen waar ik minder  voor warmloop, maar de juiste balans (meer naar de goeie kant dan de mindere kant overigens) geeft energie.”

Wat voor soort opdrachten kan een Senior Consultant bij Hieroo in Groningen verwachten? 

“Heel divers: van het pionieren op de omgeving Stad en Ommeland, het maken van verbindingen tussen mensen en organisaties en het adviseren op complexe leefbaarheidsvraagstukken tot het meehelpen ontwikkelen van je jongere collega’s en het organiseren van evenementen.”

“Als senior consultant staat je een uitdagend werkpakket te wachten. In het vormgeven van dit werkpakket vragen we overigens wel de nodige zelfstandigheid. We hopen dat je zelf een visie op het vak van senior bij Hieroo meebrengt en dat je in staat bent om daar een eigen opdracht bij te hebben of vinden. We willen graag positieve impact maken en bewegen ons tussen de systeem- en leefwereld. We zijn dan ook erg benieuwd hoe jouw kijk hierop is en wat je daar zelf in bij wilt dragen.”

Wat vind jij persoonlijk belangrijk dat een Senior Consultant brengt bij Hieroo?

“Een open houding, nieuwsgierigheid en daadkracht. Je weet wat er speelt in Stad en Ommeland en bent gedreven in het nog mooier maken van ‘jouw’ Groningen. Je hebt een netwerk en weet dit netwerken goed in te zetten en te onderhouden. Je hebt ‘sparkle’ en beschikt over een energiek portie ondernemerschap. Enige flexibiliteit is gewenst, we zijn een vestiging in ontwikkeling en daar hoort af en toe bij dat je een stapje harder loopt voor de goede zaak, zeg maar.”