Ordina project genomineerd voor software award

17 december 2012 Consultancy.nl

De jury van de European Software Excellence Awards heeft een Open Source project van Ordina uitgeroepen tot finalist in de categorie Business Intelligence. Andere bekende finalisten zijn onder andere Microsoft, Oracle, Amazon en Fujitsu. Er zijn geen overige Nederlanse ICT adviesbureaus onder de genomineerden. De winnaars worden op 1 maart tijdens het  European Software Excellence 2012 Awards Dinner in het Grand Hyatt, Berlijn bekendgemaakt. 

De European Software Excellence Awards worden jaarlijks georganiseerd door IT Europa. Met de Awards wil de organisatie de beste oplossingen in de markt uitlichten. Oplossingen die uitblinken door de hoge mate van toepasbaarheid bij de klant, door de unieke samenwerking tussen leverancier en klant of door de grote aanwijsbare meerwaarde die de oplossing voor de klant heeft gebracht. De Awards zijn niet bedoeld voor standaard producten. 

Open Source Project
Het Ordina project, uitgevoerd voor een Nederlandse gemeente, bestond uit een geïntegreerde open source-oplossing waarin alle financiële en managementinformatie uit verschillende systemen wordt verzameld. Dankzij deze oplossing hebben ambtenaren nu meer inzicht in de voortgang, status van budgetten en andere stuurinformatie van alle grote projecten die er in de gemeente spelen. Voor het project werkte het ICT adviesbureau samen met JasperSoft, leverancier van Open Source Business Intelligence-oplossingen. 

“Ordina heeft laten zien dat zij met een innovatieve Open Source Business Intelligence-oplossing op een relatief snelle en goedkope manier een zeer complex probleem van de klant heeft weten op te lossen” aldus John Chapman, Editorial Director van IT Europa. 

“Succesvolle implementaties zijn niet alleen afhankelijk van goede technologie, maar juist van de mate van samenwerking tussen de klant en de leveranciers”, aldus Roland Rine, Directeur van de business unit Business Intelligence van Ordina. “Voor de klant was in dit geval de keuze voor open source erg belangrijk. Een tweede voorwaarde was kostenefficiëntie. Met inachtneming van de twee voorwaarden hebben we, samen met JasperSoft, een open source oplossing geïmplementeerd waarmee de ruim 300 gebruikers in een oogopslag de status van alle grote projecten kunnen inzien. Dit zorgt voor veel meer controle op de grote projecten die er in de gemeente lopen en voor een veel snellere en efficiëntere manier van werken. Wij zijn er trots op de jury van de European Software Excellence Awards deze meerwaarde ook erkent, en het project heeft uitgeroepen als finalist in de categorie Business Intelligence.”

Nieuws

Meer nieuws over