Infotopics wint Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2024

19 juni 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een sportieve middag en een spannende strijd tussen maar liefst zestien teams, heeft het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi er een gloednieuwe winnaar bij. De 2024-editie is gewonnen door Infotopics, dat dit jaar voor het eerst meedeed.

Op vrijdag 7 juni was het tijd voor het alom geliefde en jaarlijkse voetbaltoernooi voor consultants, dat in 2011 in het leven werd geroepen door adviesbureaus TwynstraGudde en AT Osborne. De 2024-editie vond traditiegetrouw weer plaats op de sportvelden van voetbalvereniging DEV Doorn (Sportpark Tuilland), nabij Utrecht. Het speelformat was 7x7 (inclusief keeper) op halve velden.

Waar het de afgelopen jaren geregeld teams van TwynstraGudde, Berenschot en BMC  waren, die er met de beker en de titel vandoor gingen, kende deze elfde editie van het toernooi echter een nieuwe winnaar: Infotopics.

Infotopics wint Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 2024

Als debutant gingen de consultants van het data- en analytics bureau onbevangen het toernooi in. Die onbevangenheid heeft zich uitbetaald, want hoewel de consultants van het team nog “nooit eerder met elkaar gespeeld” hadden, wisten ze op een wedstrijd na (in de poulefase) al hun wedstrijden te winnen.

Aanvoerder Sander Rooken: “Het was de eerste keer dat we met Infotopics meededen en we kijken met veel plezier terug op dit gezellige toernooi. Dat we aan het einde met de beker in onze handen stonden, was natuurlijk een mooie kers op de taart.”

Op hun weg naar de finale wist het team van Infotopics om te beginnen hun zeer sterke poule te overleven, waarin onder andere het team van TwynstraGudde was ingedeeld, dat het toernooi al vele malen op zijn naam wist te schrijven. Het team van Infotopics werd met zes punten uiteindelijk tweede in de poule en plaatste zich samen met PAS Gebiedsontwikkeling (#1) voor de kwartfinales. Rebel en TwynstraGudde werden in deze poule respectievelijk derde en vierde.

Acht teams wisten de kwartfinales uiteindelijk te halen: PAS Gebiedsontwikkeling, Movares, Decisio, Berenschot 1, Infotopics, BMC 1 en het team van sponsor Consultancy.nl. In de kwartfinalewedstrijden dolf onder andere Consultancy.nl het onderspit tegen PAS Gebiedsontwikkeling (na een zenuwslopende penaltyreeks) en wist Infotopics het eerste team van Berenschot te verslaan.

In de halve finales rekende Movares af met de consultants van PAS Gebiedsontwikkeling en stoomde Infotopics door na een overwinning tegen BMC 1, dat in de kwartfinale nog te sterk was voor medeorganisator AT Osborne. De finale tussen Infotopics en Movares was een mooi en sportief affiche, waarbij Infotopics uiteindelijk aan het langste eind trok.

Naast de spannende (en sportieve) voetbalwedstrijden stond het toernooi zoals altijd ook in het teken van informeel met elkaar in contact komen en te netwerken. Daarbij was er wederom een (deels vegetarische) barbecue en borrel georganiseerd voor alle deelnemers.

Namens medeorganisator TwynstraGudde, rondt Jan Willem de Kleuver af: “Het was een mooi en geslaagd toernooi met dit jaar meer teams dan ooit tevoren en een gloednieuwe winnaar! We zien uit naar de volgende editie!”

Aan de 2024-editie van het toernooi hebben de volgende adviesbureaus meegedaan, met 1 of meerdere teams: TwynstraGudde, AT Osborne, Berenschot (2 teams), BMC (3 teams), AEF, Infotopics, Movares, PAS Gebiedsontwikkeling, Decisio, Rebel, APPM en Delta Capita.