Schiphol kiest consultingpartners voor digitaliseringsslag

17 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Boston Consulting Group, Cognizant en PA Consulting Group ondersteunen Schiphol bij een digitaliseringsslag.

Om nog beter in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de snel veranderende omgeving, heeft Schiphol het initiatief genomen de Airport Operational Database (AODB) te vernieuwen.

De nieuwe Airport Operational Database maakt Schiphol meer toekomstbestendig. Schiphol versterkt haar digitale capaciteiten en wordt meer wendbaar.

Schiphol kiest consultingpartners voor digitaliseringsslag

De luchthaven wordt in deze transformatie ondersteund door bestaande Strategic Technology Partners PA Consulting en Cognizant en Boardroom Advisor Boston Consulting Group.

Binnen het NextGen AODB-project is Cognizant verantwoordelijk voor de technische realisatie van het nieuwe platform, terwijl PA Consulting verantwoordelijk is voor de business implementatie.

Boston Consulting Group verzorgt de algehele quality assurance en heeft geholpen bij de inrichting en het opzetten van het project.

De project periode omvat niet alleen de technische realisatie van een nieuw systeem, maar ook een zogenoemde ‘controlled switch-over’, een gefaseerde overgang waarin het bestaande en nieuwe AODB parallel naast elkaar functioneren. Hierdoor kunnen de prestaties van het nieuwe systeem ‘live’ worden getoetst aan het bestaande systeem, zodat eventuele problemen kunnen worden verholpen vóór de overstap.

Het NextGen AODB-project is per direct afgetrapt.

Schiphol is met ongeveer 62 miljoen passagiers (2023) een van de vijf belangrijkste luchthavens van Europa.