Bertine van Roozelaar en Manouk Pelgrum over leiderschap bij AFAS

07 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Dit jaar reikte Great Place to Work voor het eerst de Best Workplaces For Women-prijzen uit. Dat juist een softwarebedrijf als winnaar uit de bus kwam, zagen velen vermoedelijk niet aankomen. Toch werd AFAS Software tot winnaar uitgeroepen in de categorie grote bedrijven. Wie níet verrast waren, zijn Bertine van Roozelaar en Manouk Pelgrum, directieleden bij AFAS. Ze vertellen over vrouwelijk leiderschap binnen het softwarebedrijf.

Bertine en Manouk traden in 2022 toe tot de directie, die met hen nu voor 33% uit vrouwelijke leiders bestaat. Maar met die verhouding waren ze zelf eigenlijk niet bezig, geven ze aan.

Ze staan er eerder nuchter in – ze vonden niet per se dat het tijd was voor meer vrouwelijke directieleden, ze solliciteerden destijds gewoon omdat ze wisten dat ze geschikt waren voor de functie.

Bertine van Roozelaar en Manouk Pelgrum over leiderschap bij AFAS

Bertine van Roozelaar en Manouk Pelgrum

Het effect van meer vrouwen in het bestuur had wél meer impact dan de twee vooraf verwacht hadden. Ze ontvingen berichten van vrouwelijke collega’s die hen zagen als rolmodel. Ook realiseerden ze meer aanpassingsvermogen in de voorheen overheersende mannelijke directie.

“De aanwezigheid van meer vrouwen in de directie heeft een culturele verandering teweeggebracht”, durft Bertine inmiddels wel te concluderen.

“Ik denk dat vrouwen van nature meer de verbinding opzoeken”, vult Manouk aan. “Mede door empathie en het standpunt van de ander te begrijpen en dat uit te spreken, bereik je in de samenwerking al veel meer. Dat effect zie je in de praktijk ook. In plaats van een standpunt innemen en niet luisteren naar de ander, is er nu meer ruimte voor wederhoor voordat er een mening op tafel wordt gelegd.”

Persoonlijke ontwikkeling

Zelf hebben Bertine en Manouk beiden belangrijke lessen geleerd in hun rol binnen de directie bij AFAS. “We delen gemakkelijker onze kwetsbaarheden”, aldus Bertine. “Hiermee geef je meteen een uitnodiging aan je collega’s om ook je kwetsbaarheden te delen, waardoor er meer openheid ontstaat – wat ook weer leidt tot groei.”

Manouk: “Alles valt of staat met verbinding. Ik ben een verbinder, maar in deze rol ben ik er echt achter gekomen hoe belangrijk dat is. Tegelijkertijd heb ik moeten leren dat je soms ook tijdelijk de relatie opzij moet zetten om doelen te bereiken.

Over Bertine en Manouk

Bertine van Roozelaar begon in 2009 op de supportafdeling van AFAS en vervulde sindsdien verschillende managementrollen. Ze is nu directeur van Support, deze afdeling biedt ondersteuning en hulp aan gebruikers van de software.

Manouk Pelgrum begon in 2017 bij AFAS als Trainee binnen de Consultancy-afdeling en groeide door naar verschillende functies. Sinds 2022 leidt ze de Consultancy-afdeling, deze praktijk is verantwoordelijk voor het implementeren en optimaliseren van AFAS-software.