Towers Watson: Helft bedrijven gaat saneren in 2013

17 januari 2013 Consultancy.nl

2013 wordt mogelijk een nog slechter jaar voor het bedrijfsleven. Maar liefst de helft van de Nederlandse bedrijven gaat dit jaar bezuinigen op personeel, bijvoorbeeld door de salarissen te bevriezen, of door geen vacatures meer aan te bieden. Dit concludeert het internationale adviesbureau Towers Watson op basis van onderzoek naar het personeelsbeleid van 62 bedrijven met in totaal 100.000 werknemers.
 
Vacaturestop
De meeste bedrijven besparen door geen vacatures meer aan te bieden (48%) en door het ontslaan van personeel (43%). Een derde van de organisaties die aangeven te willen bezuinigen beperkt de salarisverhoging of schrapt deze in het geheel.
 
Daarnaast geven werkevers aan dat ze betere tijden zullen gebruiken om de schade te compenseren. Zo geeft het overgrote deel van de in de personeelskosten snijdende bedrijven (93%) aan dat er geen compensatie voor de medewerkers plaats zal vinden zodra de bedrijfsresultaten er weer positiever uitzien. Werknemers die in dit jaar geen verhoging van het salaris ontvangen, maar het jaar erop weer wel, zullen dus niet worden gecompenseerd voor de verhoging die zij in de tussentijd niet hebben ontvangen.
 
Individuele beloning
De consultants constateren dat bedrijven dit jaar meer gebruik zullen maken van individuele beloningen, met name om het kritische talent aan boord te kunnen houden. Dit betekent echter wel dat deze werknemers meer dan voorheen afhankeliijk zijn van het neerzetten van individuele prestaties om voor deze verhogingen in aanmerking te komen. Ook zijn overige, niet structurele beloningsopties steeds vaker populair zoals baanzekerheid, meer verantwoordelijkheid en carriereperspectief.

Nieuws

Meer nieuws over