Cegeka zet stap naar wereldwijde speler met omzet €1 miljard

16 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT-dienstverlener Cegeka is door de magische grens van €1 miljard gebroken, het viervoudige van de omzet tien jaar geleden.

Het Belgische Cegeka, dat Nederland ook als thuismarkt beschouwt, wist de omzet in boekjaar 2023 met 18% op te schroeven naar €1,03 miljard. Het aantal medewerkers steeg ook sterk, naar meer dan 9.000 medewerkers in een twintigtal landen.

CEO Stijn Bijnens laat weten dat 2023 in meerdere opzichten een bijzonder jaar was voor de firma. Niet alleen werd de langgekoesterde omzetmijlpaal behaald, ook maakte Cegeka met de aankoop van een Amerikaanse branchegenoot de sprong naar het wereldwijde toneel.

Cegeka zet stap naar wereldwijde speler met omzet €1 miljard

“We zijn met de overname van CTG in één klap doorgeschoten naar een wereldwijde ICT-speler”, zegt Bijnens. “We hebben nu een sterke positie in regio’s waar we eerder niet actief waren, zoals de Verenigde Staten, Canada, Colombia en India.”

De acquisitie van CTG is niet meegenomen in de geconsolideerde boekhouding van 2023, waardoor de omzet dit jaar flink omhoog zal springen. Volgens Bijnens ligt Cegeka op schema om in 2024 een omzet van €1,4 miljard te realiseren.

In 2023 sloot Cegeka nog twee andere deals. In België werd een managed services-bedrijf ingelijfd, terwijl de divisie Real Estate Solutions (rond de 150 professionals) juist werd verkocht aan een softwarebedrijf.

“De winst uit de verkoop van Real Estate Solutions heeft onze financiële positie versterkt, waardoor we ook na de acquisitie van CTG een sterke balans hebben”, aldus CFO Stephan Daems.

Cegeka in Nederland

Met circa 1.450 medewerkers en locaties in Veenendaal, Eindhoven, Zoetermeer, Utrecht en Groningen, behoort Nederland tot de top drie markten van Cegeka.

De topvrouw in Nederland, Annelore Buijs, kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar: “Het is ongelooflijk om te zien hoe Cegeka het afgelopen jaar in Nederland is gegroeid. We slagen er al een hele tijd in om op verschillende vlakken sneller te groeien dan de rest van de markt.”

“De markt is op zoek naar volledige end-to-end ondersteuning. De resultaten die we gedurende de voorbije maanden hebben geboekt, bevestigen dat wij de gewenste partij zijn om bedrijven en organisaties hierin te begeleiden. Met onze rugzak van wereldwijde capaciteiten, onze allesomvattende oplossingen en diepgaande expertise in domeinen zoals cloud, cybersecurity, data en AI, zijn we uitstekend geplaatst om organisaties verder te helpen.”

Cegeka werd in 1992 opgericht door de Belg André Knaepen, die nu voorzitter is van de raad van bestuur. Het hoofdkantoor staat in Hasselt.