Cegeka verkoopt Real Estate Solutions-tak aan Zig

08 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Cegeka heeft zijn Real Estate Solutions-divisie verkocht aan softwareleverancier Zig.

Zowel Zig als Cegeka Real Estate Solutions richten zich op IT-diensten en softwareoplossingen aan commerciële vastgoedbeheerders en woningcorporaties.

De twee partijen zijn ongeveer even groot, met rond de 150 medewerkers. Na de deal – de Cegeka-praktijk zal de Zig-merknaam aannemen – telt de combinatie ruim 300 medewerkers en 200+ opdrachtevers.

Cegeka verkoopt Real Estate Solutions-tak aan Zig

Financiële details rondom de deal zijn niet bekendgemaakt. Cegeka Real Estate Solutions boekte in zijn laatste financiële boekjaar een omzet van rond de €30 miljoen. De deal is gefinancierd met behulp van Main Capital Partners, dat sinds 2021 participeert in Zig.

“Door het samengaan kunnen beide bedrijven een beter geïntegreerd productaanbod realiseren voor klanten. Dit stelt hen in staat om hun organisatiedoelen sneller te realiseren, zoals versterking van de huurdersrelatie, het efficiënter organiseren van bedrijfsprocessen en meer data gedreven besluiten nemen”, aldus Gerbert Kooij, CEO van Zig.

De topman voegt toe dat de twee firma’s elkaar op bepaalde thema’s aanvullen. Zig is marktleider in klantsoftware (CRM) en is actief in data-analyse en informatievoorziening (BI), waarbij de focus ligt op vastgoedbeheerders en verhuurder (waaronder woningcorporaties). Cegeka Real Estate Solutions is vooral sterk in de ERP-software van Microsoft (Dynamics 365) en richt zich op woningcorporaties.

“De krachtenbundeling resulteert in een onderneming die haar klanten kan ondersteunen bij alle kernprocessen rondom aanbod, verhuur, aankoop en ontwikkeling, onderhoud en verkoop van vastgoed”, aldus Kooij.

Anton Vreugdenhil, CEO van Cegeka Real Estate Solutions: “Het draait in de vastgoedsector allemaal om de synergie tussen huurder, vastgoed en financiën. De beste oplossingen, in combinatie met een naadloze productintegratie maakt het werken met onze software gemakkelijker en verbetert de dienstverlening aan de huurders.”

De deal volgt kort op de grootste overname door Cegeka in zijn ruim 30-jarige geschiedenis. Voor de aankoop van het Amerikaanse CTG legde het Belgische concern dit jaar circa $170 miljoen op tafel.

Volgens Cegeka-woordvoerder Sergio Destino heeft de verkoop van de praktijk niets te maken met het vinden van financiering voor het nog lopende overnameproces rond CTG.

“We blijven ons inzetten op groei. Bij zo’n groei komt het af en toe voor dat we een strategische keuze maken om een deel te verkopen. Er zijn meerdere redenen voor, waar we niet in detail op kunnen ingaan.”

Voor Zig vormt de toevoeging van de Cegeka-praktijk alweer de derde overname sinds de komst van Main Capital Partners. Eerder werden Casix (digitalisering van verhuurmutatie- en onderhoudsprocessen) en Skarp (een business intelligence-platform voor vastgoedorganisaties) ingelijfd.