Derde topvrouw op rij voor Arcadis in Nederland: Tanya Sancisi

15 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arcadis heeft binnenkort een nieuwe baas in Nederland, en wederom is de keuze gevallen op een topvrouw: Tanya Sancisi.

Tanya Sancisi neemt per 1 juni de functie van Country Director Nederland over van Cécile Cluitmans, die promotie maakt naar een internationale rol. Eerder werd de topfunctie ingevuld door Lidewij de Haas (nu bestuurder bij BAM).

Sancisi werkt al zeventien jaar bij het ingenieurs- en adviesbureau en heeft gedurende deze tijd verschillende rollen bekleed binnen de domeinen rail, verkeer, vervoer en infrastructuur. Ze maakt sinds 2021 deel uit van het directieteam.

Derde topvrouw op rij voor Arcadis in Nederland: Tanya Sancisi

“Ik vind het heel mooi dat ik nu als Country Director nog beter kan bijdragen aan onze passie: ‘Improving quality of life’”, laat Sancisi weten. “Ik zie de grote gedrevenheid van alle collega’s om bij te dragen aan oplossingen voor de grote vraagstukken van deze tijd. Denk aan klimaat en duurzaamheid, waar samenwerken heel relevant is. Niet alleen samenwerken met elkaar, maar ook met klanten en omgeving.”

Thuismarkt Nederland is een van de grootste markten van Arcadis. Sancisi geeft leiding aan circa 2.300 medewerkers verspreid over kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Assen, Goes, ’s-Hertogenbosch, Hoorn, Maastricht, Rotterdam en Zwolle. Wereldwijd telt Arcadis meer dan 36.000 medewerkers.

Sancisi is voorzietter van een driekoppig bestuur, verder bestaande uit Niels Schallenberg (ex-Deloitte) en Boris Schlangen.

Ada van der Veer, voorzitter van de raad van commissarissen van Arcadis in Nederland, reageert verheugd op de aanstelling van Sancisi.  “Tanya kent een langjarige carrière binnen Arcadis, waardoor ze de Arcadis-brede organisatie goed kent. Ze hecht groot belang aan in- en externe samenwerking, duurzaamheid en innovatie; allen cruciaal in deze tijd van complexe vraagstukken die om probleemoplossend vermogen en co-creatie vragen. Ook haar internationale netwerk binnen Arcadis is sterk.”