Arno Doest is bij Promista nog lang niet uitgeleerd

01 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arno Doest werkt al ruim vijf jaar voor Promista. In het kader van zijn eerste lustrum bij het bureau neemt hij ons mee in zijn werkzaamheden, groei en prestaties van de afgelopen jaren: “Bij Promista raak je nooit uitgeleerd.”

Al in 2015 begon de reis van Arno Doest bij Promista. Na het afronden van zijn bachelor in Commerciële Economie aan Windesheim deed hij als stagiair zijn eerste ervaring op bij de portfolio-, programma- en projectmanagementspecialist, die zich richt op de sectoren overheid en onderwijs.

Nadat Arno ook nog een MBA afrondde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, vond hij begin 2019 zijn weg weg terug naar Promista, via een vriend die op dat moment werkte bij het bureau. “Ik zag toen een kans bij Promista op het gebied van onderzoek- en advies. Daar heb ik een businesscase voor opgesteld en deze mocht ik pitchen.”

Arno Doest is bij Promista nog lang niet uitgeleerd

Zodoende mocht hij als kersverse Research Consultant aan de slag met zijn eerste opdracht: het opzetten van de onderzoeks- en adviestak binnen Promista. Naast die mooie klus zou hij later eveneens een externe opdracht op zijn bordje krijgen, bij Hogeschool Saxion als Project Support Officer.

Het was de eerste van vele mooie projecten waaraan Arno werkte in zijn vijf jaar bij Promista. Zo hield hij zich onder meer bezig met het definiëren en implementeren van processen voor resource-capaciteitsmanagement bij verschillende gemeenten.

De opdracht waarop hij het meest trots is, was die voor de Belastingdienst. “Daar heb ik de volledige rapportagelijn rondom project- en portfoliomanagement mogen helpen opbouwen”, vertelt hij.

Kijkend naar zichzelf, is Arno vooral “zeer trots” op de groei die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt bij Promista, waar hij heeft geleerd om “het beste uit zichzelf te halen”.

Belangrijk daarin was dat hij leerde dat hij authentiek mag zijn. “De afgelopen jaren heb ik geleerd om te durven staan voor wie ik ben, wat ik kan en wat ik met je meebreng. Dicht bij jezelf blijven – en dan kun je vanuit jezelf ook echt toegevoegde waarde leveren aan een klant.”

Dat doet Arno vandaag de dag in de rol van Senior Portfolio Consultant. Terugblikkend op zijn eerste vijf jaar, omschrijft hij zijn reis binnen Promista als “leerzaam, goed en gezellig”. “Deze jaren hebben mijn carrière als het ware gevormd. Ik heb veel geleerd en ik ben als persoon erg gegroeid. Ik heb allerlei dingen meegemaakt, van successen tot aan mislukte projecten. Zo leer je goed wat je wel en niet wilt.”

Vooruitkijkend, heeft hij nog genoeg ambities: “Ik zou mezelf als persoon willen blijven doorontwikkelen. Daarnaast wil ik Promista ondersteunen in het groeiproces. En extern heb ik de ambitie om te functioneren als portfoliomanager en niet als portfoliomanager-adviseur.”

Ongeacht hoe lang hij nog aanblijft bij de portfolio-, programma- en projectmanagementspecialist uit Barneveld, staat één ding in elk geval vast voor Arno: “Bij Promista raak ik nooit uitgeleerd.”