Hoogleraar Eddy Vaassen versterkt Baker Tilly Berk

09 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Eddy Vaassen (51), hoogleraar Accountancy aan Tilburg University, is begin dit jaar als partner in dienst getreden bij accountants- en adviesbureau Baker Tilly Berk. Hij wordt in de functie van directeur Bureau Vaktechniek Accountants verantwoordelijk voor de borging van de vaktechnische kwaliteit van de accountants. Hij blijft daarnaast part-time actief als hoogleraar.
 
Opvolging
Eddy Vaassen volgt als directeur Bureau Vaktechniek Accountants Ted Verkade op, die deze rol ruim 7 jaar vervulde. Ted Verkade blijft actief als bestuurder van het financiële adviesbureau en director van Baker Tilly International, het internationale netwerk waar Baker Tilly Berk onderdeel van is.
 
Ted Verkade over Vaassen: ‘Eddy heeft een zeer brede oriëntatie, maar zijn specialisaties liggen vooral op het gebied van audit methodologie, IT en interne controle. Dit sluit goed aan bij onze ambities om op een innovatieve manier invulling te geven aan het toenemende belang van IT in de jaarrekeningcontrole.’
 
Over Eddy Vaassen
Eddy Vaassen heeft bedrijfseconomie en accountancy gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Van 1997 tot 2002 was hij hoogleraar Bestuurlijke Informatieverzorging aan de Universiteit van Amsterdam en van 2002 tot 2011 hoogleraar Accounting Information Systems aan de Universiteit Maastricht. Naast zijn academische werk was Vaassen regelmatig betrokken bij advieswerk en had hij enige toezichtfuncties. Hij publiceert regelmatig wetenschappelijke artikelen en studieboeken op het gebied van Internal Control, Auditing, Accounting Information Systems, Information Management en Management control.
 
Sinds februari 2011 is hij actief als hoogleraar Accountancy aan Tilburg University. Hij is daar bezig een geheel nieuwe Engelstalige Europese Post-Master Accountancy opleiding te ontwikkelen waarmee een registeraccountant (RA) ook de bevoegdheid krijgt om audits te doen in andere Europese landen.