Management Centrum geeft Masterclass ID Management

14 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Het Management Centrum organiseert komend kwartaal verschillende keren de Masterclass “Identity Management”. De Masterclass is ontwikkeld voor managers die binnen de overheid verantwoordelijk zijn voor (delen van) de identiteitsinfrastructuur.
 
De Masterclass wordt georganiseerd door IDManagement Centre, een dochteronderneming van Het Management Centrum dat zich specifiek richt op identiteitsmanagement in de publieke sector.
 
Over de Masterclass Identity Management
Identiteitsmanagement in de publieke sector, het organiseren en managen van de nationale identiteitsinfrastructuur, vereist voortdurende zorg van de overheid. Veranderende vormen van fraude en de beschikbaarheid van nieuwe technologische mogelijkheden vergen een constante alertheid en investering van overheden in de verbetering van de identiteitsinfrastructuur. Ervaring leert dat het van vitaal belang is dat de verschillende elementen van de identiteitsinfrastructuur regelmatig worden beoordeeld op hun effectiviteit als zelfstandig onderdeel, maar ook in het geheel van de identiteitsketen. Helaas is deze werkwijze niet de standaard bij overheden. Identiteitsmanagement vereist een weloverwogen beleid, goede regie en een robuuste identiteitsinfrastructuur, waarin registraties, documenten, processen en deskundigheid in goede samenhang moeten functioneren.