BearingPoint kiest Stefan Penthin als global managing partner

29 maart 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft de Duitser Stefan Penthin benoemd tot de nieuwe global managing partner.

Per 1 september van dit jaar zal Penthin zijn nieuwe rol op zich nemen. Dan vervangt hij Kiumars Hamidian, die sinds 2018 leidinggeeft aan het wereldwijde management- en technologieconsultancykantoor. Na twee volbrachte termijnen is Hamidian niet opnieuw herkiesbaar.

Penthin werkt al ruim 23 jaar bij BearingPoint, waar hij in 2012 werd benoemd tot partner. In zijn huidige rollen fungeert hij onder meer als wereldwijde leider van BearingPoints marktsegmenten en Global Head van de Automotive & Industrial Manufacturing-praktijk. Ook is hij lid van de Global Management Committee.

BearingPoint kiest Stefan Penthin als global management partner

Stefan Penthin is BearingPoints nieuwe global management partner

Vanuit een klantperspectief focust Penthin zich in zijn werk vooral op business consulting dienstverlening, met een specialisatie in supply chain management, operational excellence, production en logistics optimization.

Gedurende zijn lange loopbaan gaf Penthin leiding aan talrijke wereldwijde adviesprojecten en bedrijfstransformaties. Daarbij lag de focus vooral op klanten binnen de automotive- en productiesectoren.

“Ik ben vereerd om de volgende global management partner van ons bedrijf te worden en ik zal me volledig inzetten voor het langetermijnsucces van onze klanten en partners”, laat Penthin weten in reactie op zijn benoeming.

“We beschikken over uitstekende mensen en een sterk portfolio, en worden gedreven door innovatie en ondernemerschap. We zullen onze missie om blijvende resultaten te realiseren voor onze klanten voortzetten en mensen in staat stellen om succesvol te kunnen zijn.”

Onder leiding van huidige topman Hamidian maakte BearingPoint de afgelopen jaren een sterke fase van groei en internationale uitbreiding door. Gedurende zijn twee termijnen als topman zag BearingPoint zijn omzet de grens van €1 miljard doorbreken. De groei in deze periode was niet enkel organisch van aard. Naast het uitbreiden met nieuwe business lines, deed BearingPoint ook maar liefst dertien overnames en breidde zijn activiteiten uit in Noord-Amerika en Azië.

“Ik ben ervan overtuigd dat BearingPoint in veilige handen is bij Stefan”, zegt Hamidian over zijn opvolger. “Hij is een zeer betrouwbare leider en is uitzonderlijk succesvol geweest in het creëren van klantwaarde. Daarnaast beschikt hij over uitstekende capaciteiten, diepgaande kennis van de sector en is sterk gecommitteerd aan onze waarden en principes.”

BearingPoint telt ruim 6.000 medewerkers in meer dan 25 landen. De geschiedenis van het kantoor voert terug naar het begin van de 20e eeuw, hoewel het bedrijf zijn huidige naam pas sinds 2002 draagt.