Dutch lanceert boek over sociaal ondernemerschap

12 december 2012 Consultancy.nl

Vandaag lanceert dutch het boek ‘Hoe een koe een haas vangt: 12 inzichten in sociaal ondernemerschap’. In het boek verkennen consultants van het organisatieadviesbureau wat de succesfactoren van sociaal ondernemerschap zijn en hoe sociaal ondernemers daadwerkelijk impact kunnen hebben. In 12 hoofdstukken gaan zij in op onderwerpen en trends als crowdsourcing, deugdethiek, generatie Y en de businessmodellen van de toekomst.
 
De boeklancering vindt vanmiddag plaats vanaf 17.30 in Kasteel Woerden.
 
De consultants van dutch baseren de best practices en succesfactoren van sociaal ondernemerschap met name op interviews met succesvolle ondernemers en sleutelfiguren uit het duurzame domein, waaronder Jan van Betten (Nudge), Ronald van den Hoff (Seat2Meet) en Nicolette Mak (Valid Express). Zij kijken naar theorieën als deugdethiek van Aristoteles en netwerktheorieën en laten zich inspireren door initiatieven als Social Enterprise NL, het platform voor de sector van sociaal ondernemerschap, en The Hub, een broedplaats voor duurzame ondernemers.

Dutch Young Professionals
 
Externe omgeving
In het boek komen de auteurs tot de conclusie dat een sterke kennis van de externe omgeving een belangrijke voorwaarde is voor succesvol ondernemerschap. Mede-auteur Thomas Zeegers licht toe: “Winst maken en blijven kijken naar de omgeving. Door het sociale en wereldverbeterende karakter van sociaal ondernemerschap verliezen deze ondernemers soms de elementen van een gezonde bedrijfsvoering uit het oog, namelijk winst maken en het blijvend scannen van de externe omgeving. Voor elke ondernemer, maar vooral voor de sociaal ondernemer van levensgroot belang!”
 
Young Professionals
Het boek ‘Hoe een koe een haas vangt’ is opgesteld door 12 Young Professionals van dutch. Pablo Smolders, directeur van het adviesbureau, zegt het volgende over de auteurs: “Het resultaat is een mooi gebalanceerd boek waarbij iedereen uit de verf komt en in zijn eigen kracht blijft.”

Nieuws

Meer nieuws over