Strategie en organisatieadviesbureaus werven nog steeds

19 februari 2009 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De meeste organisatieadviesbureaus zijn ondanks de economische recessie nog steeds op zoek naar nieuwe consultants. Ook voor hoogopgeleide starters bieden veel consultancykantoren mogelijkheden.

Strategische adviesbureaus
Strategie-adviesbureaus, zoals Boston Consulting Group (BCG) en Bain & Company, worden doorgaans door de meest ambitieuze werkzoekenden benaderd. BCG liet weten dat het vorig kwartaal 12 nieuwe consultants heeft aangesteld. Adviesbureau Bain gaf geen concrete cijfers, maar liet wel weten dat er geen vacaturestop is en dat er ook nu nog nieuwe consultants worden aangenomen.

Accountancy- en adviesbureaus
Ook bedrijven die een breder dienstenaanbod leveren, zoals accountancy- en adviesbureaus, bieden nog plaats aan nieuwe talenten. Big4-kantoor PwC zei dat de vraag naar nieuwe werknemers altijd afhankelijk is van de vraag naar diensten. Het aantal aanstellingen is tot op heden echter niet veranderd. En ook starters kunnen nog zonder meer bij PwC terecht. “We kunnen het ons niet veroorloven daarin een jaar over te slaan”, zei een woordvoerder van de firma.

Big4-concurrent Deloitte is net als PwC ook in deze zware economische periode actief op de vacaturemarkt. Het Adviesbureau heeft in de afgelopen twee maanden honderd nieuwe werknemers aangenomen, waarvan zestig starters.