Logica aandeelhouders besluiten medio juli over CGI bod

02 juli 2012 Consultancy.nl

Eind mei bracht het Canadese CGI Group een bod van €2,1 miljard uit op Logica. Het management van het ICT adviesbureau heeft met de overname ingestemd. Aandeelhouders krijgen met het bod een premie van 60% bovenop de aandelenkoers, waardoor medio juli ook de aandeelhouders hoogstwaarschijnlijk met de overname zullen instemmen.

Logica laat zich op adviseren door Freshfields Bruckhaus Deringer (juridisch vlak) en op financieel gebied door de zakenbanken Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch en Rothschild.

Aandeelhoudersvergadering op 16 juli
Op 16 juli zullen de aandeelhouders van Logica in Londen bijeenkomen voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering om over het overnamebod te stemmen. Voor de stemming zal het bod tevens door een Britse rechtbank onderzocht worden. Als de overname op 16 juli door de aandeelhouders wordt goedgekeurd, kan Euronext Amsterdam het aandeel Logica al op 17 juli van de Midkap-index verwijderen. Verwacht wordt dat de handel in het aandeel echter pas op 21 augustus zal worden gestaakt.

Grote impact op de Midkap-index
De mogelijke deal tussen CGI en Logica zal een grote impact hebben op de Midkap-index, de Amsterdamse beursindex voor middelgrote ondernemingen. Logica is namelijk met een gewicht van 10% na Vopak (15%) het belangrijkste aandeel van de Midkap. Door het verdwijnen van Logica zal de Midkap aanzienlijk veranderen; koersmanipulatie wordt moeilijker en het belang van kleinere aandelen neemt toe.

Nieuws