Local helpt Hoog Catharijne met verduurzamingsslag

03 december 2012 Consultancy.nl

Adviesbureau Local heeft Hoog Catharijne geholpen met het realiseren voor een forse verduurzamingsslag. Onlangs heeft het vernieuwde Hoog Catharijne een WKO (warmte en koude opslag) installatie in gebruik genomen, waarmee het winkelcentrum duurzamer kan opereren. Het adviesbureau uit Amsterdam heeft Hoog Catharijne begeleid bij de selectie van de marktpartij die verantwoordelijk wordt voor de exploitatie van de WKO.
 
Na een uitgebreide selectieprocedure heeft het winkelcentrum gekozen voor Unica Ecopower. Unica Ecopower zal hiermee de komende 15 jaar de exploitatie van de WKO in de eerste fase van Nieuw Hoog Catharijne voor haar rekening nemen. Het bedrijf wordt verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer, energielevering, facturatie en de advisering over het energieverbruik.
 
Annet Elzenaar, die betrokken was bij het project: “Het doel is om fossiele brandstof te besparen én de CO2-uitstoot van het totale project te minimaliseren. We hebben in Unica Ecopower, de exploitant van de WKO, een duurzame partner gevonden om onze doelstellingen de komende jaren te realiseren. Om dit in de nabije toekomst te bereiken, worden de winkels en de woningen op duurzame wijze verwarmd en gekoeld door middel van energieopslag in de bodem. Daarnaast willen we onze winkeliers meer bewust maken van het op verantwoorde wijze met energie omgaan via greenlease contracten”.

Nieuws

Meer nieuws over