EVConsult zet EVTools en VVE Laadloket zelfstandig in de markt

17 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EVConsult heeft twee van zijn proposities zelfstandig in de markt gezet door het optuigen van twee aparte bedrijven. Autonoom verwachten EVTools en VVE Laadloket met meer focus en versneld verder te kunnen groeien.

Het vijftien jaar geleden opgerichte EVConsult is gespecialiseerd in elektrisch vervoer. Het adviesbureau helpt publieke en private partijen bij de transitie naar elektrisch vervoer: van strategieontwikkeling en advies tot inkoop en projectmanagement.

Naast zijn adviespropositie ontwikkelde EVConsult de afgelopen jaren een specialistische softwarebusiness (gericht op laadinfrastructuur), evenals een joint venture-aanbod specifiek gericht op verenigingen van eigenaren (vve’s). Deze twee praktijken gaan nu allebei als zelfstandige entiteit verder.

EVConsult zet EVTools en VVE Laadloket zelfstandig in de markt

Roland Steinmetz, oprichter en directeur van EVConsult: “We zijn vijftien jaar geleden gestart met de sterke overtuiging dat elektrisch vervoer de transitie naar emissievrij vervoer versnelt. Het is geweldig om te zien dat we met de ondernemende mensen in ons team twee succesvolle spin-offs hebben gecreëerd die beide bijdragen aan de groei van elektrisch vervoer.”

Hoewel Steinmetz het jammer vindt dat nu teams en expertise meer zelfstandig zullen werken, benadrukt hij dat hij trots is op de bijdrage van EVConsult in het optuigen van de spin-offs. “De spin-offbedrijven onderstrepen onze streven naar innovatie en voortdurende inzet om de overgang naar duurzaam vervoer te versnellen.”

EVTools

EVTools biedt geavanceerde cloudsoftwareoplossingen voor het datagestuurd uitbreiden van laadinfrastructuur. Hiermee kunnen organisaties efficiënter en effectiever de groei van laadpunten beheren en optimaliseren, wat cruciaal is voor de versnelling van elektrisch vervoer.

“Met onze producten Maps, Workflow en Monitoring bieden wij slimme softwareoplossingen die grip geven op het plannen, realiseren en beheren van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Wij nemen meer dan tien jaar kennis, expertise en ervaring mee naar onze nieuwe venture”, aldus Tim van Beek, eigenaar van EVTools.

VVE Laadloket

VVE Laadloket, een joint venture tussen EVConsult en GoodPoint, begeleidt vve’s bij de besluitvorming over laadpunten en de realisatie ervan. Het bedrijf adviseert vve’s bij het opstellen van een oplaadpuntenstrategie en de selectie van een geschikte leverancier voor de laadpunten.

“We hebben sinds de start meer dan 550 vereniging van eigenaren geholpen en bij meer dan 90% heeft dit geleid tot een positief besluit in de algemene ledenvergadering”, zegt Steinmetz, die zelf leiding geeft aan VVE Laadloket.