Ruud van Sloten partner en directielid bij EVConsult

16 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau EVConsult heeft Ruud van Sloten benoemd tot partner. Van Sloten zal ook zitting nemen in de directie, naast EV Consult-eigenaren Roland Steinmetz en Tim van Beek.

”Dit partnerschap is een mooie bevestiging van mijn passie voor elektrisch vervoer en betrokkenheid en verbintenis met EVConsult om het bedrijf samen met het team verder te laten groeien als onafhankelijk adviesbureau op het gebied van infrastructuur voor elektrisch vervoer”, laat Van Sloten weten in een reactie op zijn benoeming.

Van Sloten is een doorgewinterde adviseur en projectmanager, die onder andere gespecialiseerd is in het versnellen van plannen voor elektrische mobiliteit voor publieke en private partners. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse opdrachtgevers geholpen bij strategische, operationele en innovatieve vraagstukken.

Ruud van Sloten partner en directielid bij EVConsult

In 2009 begon Van Sloten zijn adviesloopbaan bij Policy Research Corporation, waar hij vanuit zijn rol als junior consultant wist door te groeien naar seniorposities en uiteindelijk managing consultant. Bij zijn start binnen het bureau werd hij gedetacheerd binnen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, een rol waarin hij betrokken was bij de introductie van elektrisch rijden in Nederland.

Relevante ervaring, die hij in 2016 meenam naar EV Consult, een adviesbureau met 30 professionals gespecialiseerd in elektrisch vervoer (EV), dat zich sterk maakt voor een emissieloze wereld. Als managing consultant heeft Van Sloten zijn brede kennis en ervaring de afgelopen jaren ingezet om overheden en bedrijven te ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van elektrisch rijden.

“Deze ervaring is essentieel om voor overheden en bedrijven impact te maken en waarde te creëren bij strategieontwikkeling, inkoop, realisatietrajecten en IT-oplossingen voor de transitie naar zero-emissie vervoer”, aldus EVConsult.

Zo zette Van Sloten zich de afgelopen twee jaar in voor Provincie Overijssel, in de rol van Projectleider energie- en laadinfrastructuur. In dit project was hij verantwoordelijk voor de realisatie van de netaansluitingen, installaties en laadinfrastructuur voor de 246 elektrische bussen die sinds 13 december 2020 rijden in de concessie IJssel-Vecht.