Groeiend EVConsult verwelkomt Sanne van Keulen en Evy Breen

05 oktober 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EVConsult heeft het team versterkt met twee nieuwe consultants. Het groeiende adviesbureau voor duurzaamheidsvraagstukken op het gebied van elektrische mobiliteit heeft Sanne van Keulen aangesteld als Senior Consultant en Evy Breen als Junior Consultant.

Sanne van Keulen

Sanne van Keulen beschikt over een uitgebreide achtergrond op het gebied van duurzaamheidsthema’s. Ze is afkomstig van Greenpeace, waar ze zich zevenenhalf jaar vanuit verschillende rollen heeft hardgemaakt voor een beter milieu. Ze begon er in 2011 als Klimaat & Energie Campagnemedewerker en groeide via verschillende functies uiteindelijk door tot Afdelingshoofd Klimaat & Energie en Programmadirecteur. Gedurende deze laatste periode maakte ze ook deel uit van het Leadership Team van Greenpeace Nederland en gaf ze leiding aan de campagneprojecten van de organisatie. Daarnaast hield ze zich in dit laatste jaar van haar periode bij Greenpeace bezig met diverse inspanningen – lobby, onderzoek en onderhandelingen – ter ondersteuning van de totstandkoming van een nationaal klimaatakkoord. 

Van Keulens inzet voor het klimaat is niet onopgemerkt gebleven: in 2014 werd ze vanwege haar werk als Arctic Campagneleider opgenomen in de ‘Duurzame Jonge 100’-lijst van SustainableMotion. “Samen met haar collega’s werkt ze hard om de Noordpool te beschermen. Sanne stuurt de campagneteams aan die campagnevoeren vóór een beschermde Noordpool, vóór duurzame energie en tégen vervuiling van fossiele brandstoffen. Vaak is ze zelf ook actief betrokken bij de uitvoering van acties”, aldus de samenstellers van de lijst. “Het werk wat Sanne en haar collega’s doen helpt in de strijd tegen onomkeerbare, gevaarlijke klimaatverandering. De milieuwinst die Greenpeace afgelopen jaren heeft geboekt is groot, en dat komt mede door de tomeloze energie, moed en doorzettingsvermogen van de campagnevoerders.”

Ook voor haar start bij Greenpeace richtte Van Keulen zich al op duurzaamheid en MVO. Tijdens haar bachelor Politicologie en master Ontwikkelingsstudies was ze twee jaar actief als jongerenvertegenwoordiger en adviseur van de Nederlandse regeringsdelegatie voor de VN Commission on Sustainable Development, waar de thema’s klimaatverandering, energie en luchtvervuiling centraal stonden. Waar de passie die ze toen al had voor een meer duurzame wereld haar na haar studie bij Greenpeace bracht, wordt de overstap die ze nu heeft gemaakt naar EVConsult volgens haar nieuwe werkgever “gedreven door haar wens om op een meer tastbare manier meters te maken met de energietransitie”. Groeiende EVConsult verwelkomt Sanne van Keulen en Evy Breen

“Nederland is nu al een koploper op het gebied van duurzame mobiliteit en de komende decennia zal deze sector volop in ontwikkeling zijn”, geeft Van Keulen aan in reactie op haar keuze voor het in Amsterdam en Antwerpen gevestigde bureau, dat zich naar eigen zeggen “met een passie voor elektrisch vervoer” inzet voor een emissieloze wereld. Van Keulen: “Elektrisch vervoer raakt alles en iedereen, dat maakt het een interessant en dynamisch werkveld.”

Elektrisch koploper

Nederlands koploperspositie op dit gebied uit zich onder meer in het grote aantal laadpalen voor elektrische auto’s: ondanks de bescheiden grootte beschikt ons land met bijna 33.000 publieke laadpalen over het grootste publieke laadnetwerk van de Europese Unie, zo blijkt uit cijfers van Rai Vereniging. Hiermee laten we veel grotere landen als Duitsland (ruim 25.000), Frankrijk (ruim 16.000) en de UK (ruim 14.000) achter ons. Naast de 33.000 publieke oplaadpunten staan er in ons nog eens 87.500 laadpalen bij mensen thuis, waarmee het totale aantal in zo’n acht jaar tijd is gegroeid van 400 naar ruim 122.000 oplaadpunten.

Deze snelle groei betekent echter geenszins dat er nu geen werk meer aan de winkel is. Rai Vereniging stelt dat de capaciteit van snellaadpalen – waarvan er nog slechts zo’n 920 zijn – snel moet worden uitgebreid om de groei van het aantal elektrische voertuigen bij te benen. Momenteel rijden er iets meer dan 122.000 elektrische auto’s rond in Nederland en de verwachting is dat er dit jaar in totaal zo’n 15.000 nieuwe volledig elektrische auto’s zullen worden verkocht. In het kader van de door kabinet-Rutte 3 uitgesproken ambitie dat in uiterlijk 2030 alle nieuwe auto's emissieloos zijn, moet het aantal publieke laadpunten groeien tot 1,8 miljoen palen en 1.500 snelladers.

Evy Breen

In haar inspanningen om een bijdrage te leveren aan het behalen van dergelijke doelstellingen zal Van Keulen onder meer samenwerken met Evy Breen, die een maand voor haar als Junior Consultant is begonnen bij EVConsult. Breen maakte de overstap vanuit ABN AMRO Lease, waar ze in dienst trad na de afronding van haar master Stedelijke Geografie, en vanuit de salesafdeling klanten hielp om passende leasecontracten af te sluiten. EVConsult geeft aan dat ze hier haar “eigen klantenkring opbouwde en zorgde voor een hoog klanttevredenheidsgevoel”. Gedurende de tweeënhalf jaar dat ze actief was bij de bank doorliep ze diverse cursussen en trainingen.

Terwijl Breen aangeeft met plezier bij ABN AMRO te hebben gewerkt, laat ze weten dat ze na tweeënhalf jaar wel toe was aan een nieuwe uitdaging buiten de financiële sector, aangezien dit geen branche is “waar haar hart sneller van gaat kloppen”. Dat geldt wel voor de duurzaamheidssector waarbinnen EVConsult opereert en Breen is dan ook erg blij nu deel uit te maken van het adviesbureau, waar naar haar gevoel “een positieve sfeer hangt met zeer gemotiveerde mensen die allemaal hard werken om de wereld een stukje beter te maken”. Ze voegt toe dat ze het als een enorm mooie kans ziet om hieraan mee te werken en een rol te spelen op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Met hun komst hebben Van Keulen en Breen zich aangesloten bij een groeiend team van duurzaamheidsexperts. EVConsult bestaat inmiddels uit zo’n twintig professionals. Tot de klanten van het bureau behoren onder meer gemeente Amsterdam, provincie Utrecht, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur, Mitsubishi en TNO. Begin dit jaar sloot EVConsult zich samen met twee andere adviesbureaus aan bij het Clean Mobility Center, dat zich bezighoudt met het verduurzamen van de mobiliteitssector.