De Baak en Squarewise lanceren kenniseconomie netwerk

27 november 2004 Consultancy.nl

Management centrum De Baak en adviesbureau Squarewise hebben het initiatief ‘Knowledge Economy Network’ (KEN) gelanceerd. KEN-society is een netwerk van - en een inspiratiecyclus voor - de “leidinggevenden van de Nederlandse kenniseconomie” aldus de partners in een persbericht.
 
Officieel startschot
Door middel van een speciale theatervoorstelling in het Space Expo te Noordwijk is het Knowledge Economy Network afgelopen donderdag officieel van start gegaan. Tijdens het theaterstuk werden diverse scenario's voor de toekomst van de Nederlandse kenniseconomie, ontwikkeld door Futureconsult, onthuld.
 
Het initiatief is vormgegeven na diverse gesprekken met toonaangevende denkers en doeners, onder wie Ton Risseeuw, Trude Maas, Mickey Huibregtsen, Mathieu Weggeman, Emile Aarts, Annemieke Roobeek en Tijmen van Grootheest. Deelnemers van KEN-society zijn o.a. wetenschappers, topspecialisten uit het vakgebied en hoger kadermanagement. "De aangesloten professionals zullen van gedachten wisselen over de vraag hoe de kenniseconomie er in de toekomst uit zal zien én welke gevolgen dit heeft voor de veranderende rol, de inrichting en de besturing van organisaties", zegt programmamanager Ellen Mensink.
 
Kenniseconomie concretiseren
"Het is hoognodig dat leidinggevenden gezamenlijk de thema's van de kenniseconomie concretiseren", aldus Mensink. "De kenniseconomie is een thema dat zowel in de Nederlandse politiek als in Europees verband uitgebreid aandacht krijgt en breed wordt opgepakt door de media. Het onderwerp is echter voor velen nog steeds een abstract, ondefinieerbaar begrip, dat in relatie wordt gebracht met vele onderwerpen zoals Research & Development, innovatie en nanotechnologie. Vaak zonder uit te leggen wat dit voor een organisatie betekent, en zonder concrete oplossingen om daarmee om te gaan. Om dit te veranderen, hebben we de KEN-society opgericht. We zullen een aantal belangrijke thema's bespreekbaar maken, deze uit de kretologie tillen en laten landen in de praktijk van onze kenniseconomie."

Nieuws

Meer nieuws over