Anouk Jong: ‘Anderson MacGyver is net een tweede familie’

30 oktober 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anouk Jong is nog maar twee maanden aan boord bij Anderson MacGyver, maar zit nu al helemaal op haar plek. “Anderson MacGyver is net een tweede familie. Dat familiegevoel krijg je al meteen wanneer je onderdeel wordt van het team”.

Als Officemanager vervult Anouk een spin-in-het-web-rol bij Anderson MacGyver. En dat was “precies waarnaar ik op zoek was”, vertelt Anouk. “Wat mij vooral aanspreekt in de rol van Officemanager is de diversiteit aan taken en werkzaamheden. Ik werk graag aan korte, snelle ‘projecten’ die elkaar afwisselen en waarvan ik snel het eindresultaat kan zien. Dat is in deze functie zeker aan de orde.”

Voor haar komst naar Anderson MacGyver werkte Anouk jarenlang als consultant in de gebiedsontwikkeling. “Ik zat voornamelijk op opdracht bij overheden en heb mee mogen werken aan veel mooie projecten binnen alle facetten van de gebiedsontwikkeling”, legt ze uit.

Anouk Jong: ‘Anderson MacGyver is net een tweede familie’

Waardevolle ervaringen, ook in haar nieuwe rol als Officemanager. “De opdrachten en opdrachtgevers bij Anderson MacGyver zijn anders dan waar ik mee gewerkt heb, maar mijn ervaring als consultant komt goed van pas als collega’s willen sparren over een proces of aanpak binnen hun opdrachten.”

Anouk waardeert in het bijzonder de toegevoegde waarde die zij vanuit haar rol intern kan bieden: “Het doet mij goed als collega’s door mij goed hun werk kunnen doen, met plezier naar kantoor komen en zich op hun gemak voelen om even bij mij te komen zitten voor een praatje, om te sparren of om hun hart te luchten.”

Alles kwam samen

Het was via een collega bij haar vorige werkgever dat Anouk Tessa van de Kamp, Marketing Lead bij Anderson MacGyver, leerde kennen. Ze raakten bevriend en via Tessa werd Anouk geattendeerd op de openstaande vacature voor Officemanager. “Terwijl ik de vacaturetekst las, merkte ik dat ik hier zelf enthousiast van werd. Alles wat ik leuk vond aan vorige functies die ik heb vervuld kwam nu samen”, blikt Anouk enthousiast terug.

Ze trok direct de stoute schoenen aan, en een dag later had ze een leuk eerste gesprek met Geertruida Mulder, HR Business Partner bij het adviesbureau. “Na nog een aantal (toen nog) potentieel nieuwe collega’s gesproken te hebben, zette ik de woensdag na het eerste gesprek mijn handtekening onder het contract”, vertelt Anouk met een glimlach.

Terugblikkend op haar start, geeft Anouk aan hoezeer ze zich direct op haar gemak voelde bij Anderson MacGyver, zowel door de sfeer als haar nieuwe collega’s. “We zaten in de huiskamer en het voelde ook echt als thuiskomen. Dit ‘familiegevoel’ en het enthousiasme van iedereen voor het werk en het bedrijf gaven voor mij de doorslag om écht de keuze te maken voor deze stap.”

Inmiddels twee maanden in haar nieuwe rol en na meer collega’s te hebben ontmoet, kan Anouk niet anders dan concluderen dat het familiegevoel “alleen maar sterker” is geworden. “Dat komt vooral doordat iedereen blij is dat je er bent en dat ook laat blijken. Iedereen is ook bereid om me te helpen als ik ergens nog niet uitkom en ze weten mij op hun beurt ook al goed te vinden met vragen.”

Tot eind september was Anouk, naast haar werk als Officemanager bij Anderson MacGyver, ook actief als raadslid in IJsselstein. IJsselstein is tevens de vestigingsplaats van Anderson MacGyver in ons land. Ook beschikt het bureau over buitenlandse kantoren in Zweden en Duitsland. Anderson MacGyver legt zich toe op digitale strategie en het uitvoeren van digitale veranderprogramma’s.