Novius verzorgt KING training voor toepassing van GEMMA

03 maart 2011 Consultancy.nl

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) heeft onlangs de Gemeentelijke Model Architectuur (kortweg GEMMA) ontwikkeld. Doelstelling van GEMMA is om gemeenten een standaard te bieden op het gebied van procesontwerp en informatievoorziening. In opdracht van KING gaan adviesbureau Novius en opleidingsinstituut IIR/SCA de komende jaren praktische trainingen verzorgen aan medewerkers van gemeenten.
 
Het adviesbureau uit Langbroek organiseert al eind deze maand de eerste GEMMA trainingen.
 
Uitdagingen
Gemeenten staan de komende jaren voor verschillende complexe uitdagingen, zoals de WABO, implementatie van het NUP en digitalisering van de werkprocessen. Deze ontwikkelingen vraagt om deskundigheid op het gebied van onder andere procesontwerp en informatievoorziening. Om gemeenten te ondersteunen heeft KING de Gemeentelijke Model Architectuur, kortweg GEMMA, ontwikkeld. Dit omvat onder andere standaarden voor gemeentelijke procesinrichting, elektronische formulieren en voor gegevens en berichten.
 
GEMMA
“Voor een optimale toepassing van de standaarden is een gedegen kennis van GEMMA nodig. Om er voor te zorgen dat de gebruiker de standaarden op de juiste wijze implementeert en toepast, bieden de opleidingsinstituten Novius en IIR/SCA in nauwe afstemming met KING vanaf heden diverse praktische trainingen over GEMMA aan” aldus de partners in een persbericht.
 
Doelgroep van GEMMA zijn o.a. bedrijfs- en informatiearchitecten, procesontwerpers en informatie- en projectmanagers.

Nieuws

Meer nieuws over