HSO benoemt Sake Algra tot directeur van Nederlandse organisatie

12 juli 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HSO heeft Sake Algra benoemd tot directeur van de Nederlandse landenorganisatie. Hij geeft leiding aan een team van ruim 350 medewerkers.

Sake Algra start formeel op 1 augustus als Managing Director bij HSO. In zijn rol wordt hij verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van de internationale Microsoft-partner in de Nederlandse markt.

Algra heeft meer dan 30 jaar ervaring in de consulting- en IT-sectoren. Hij was hiervoor werkzaam bij T-Systems, waar hij leiding gaf aan de Nederlandse organisatie. Hij zwaaide eind vorig jaar af als topman van de IT-divisie van de Duitse telecomgigant Deutsche Telekom. Eerder werkte hij 18 jaar voor CGI en voorganger Logica.

HSO benoemt Sake Algra tot directeur van Nederlandse organisatie

“Tijdens mijn sabbatical kwam ik in contact met HSO. Ik was onder de indruk van het potentieel, het portfolio en de ondernemende cultuur van het bedrijf. De Microsoft-technologie, gecombineerd met het diensten portfolio en de industrie kennis van HSO bieden veel kansen om bedrijven op hun digitale reis te begeleiden en succesvol te maken”, aldus Algra.

Peter ter Maaten, oprichter en CEO van HSO, zegt over de benoeming: “We zijn heel blij met de komst van Sake. Hij heeft veel ervaring met het leiden van business transformaties op het snijvlak van business en IT. Zijn netwerk, jarenlange ervaring en persoonlijkheid maken hem de perfecte kandidaat voor verdere groei van HSO.”

Microsoft-dienstverlener HSO is de laatste jaren fors gegroeid, met name door de acquisitie van het Amerikaanse AKA, mogelijk gemaakt door de ingestapte investeerder Carlyle. Vandaag de dag telt HSO circa 1.800 medewerkers in Europa, Noord-Amerika en Azië. De ambitie is om uit te groeien tot een toonaangevende Microsoft-implementatiepartner op het wereldwijde toneel.