BCG: Bijna helft Nederlanders heeft Facebook account

12 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Bijna de helft (40%-45%) van de Nederlandse bevolking heeft een Facebook account. Dat blijkt uit een analyse van The Boston Consulting Group. Koplopers in het gebruik van Facebook binnen Europa zijn o.a. de Scandinavische landen, het Verenigd Konikrijk, Servië, Montenegro en Kosovo. In deze landen maakt circa de helft of meer van de bevolking gebruik van het populaire social media netwerk.
 
Facebook - Marktaandeel
 
Facebook in Nederland
De relatief lage penetratie van Facebook in Nederland heeft te maken met de jarenlange concurrentiestrijd met Hyves. Inmiddels is het gebruik van Hyves gekelderd en heeft Facebook een inhaalrace gemaakt. Sinds mei van dit jaar is Facebook officieel het grootste social media platform in Nederland. Het aantal Nederlandse gebruikers wordt momenteel geschat 7.3 miljoen. Niet alleen het aantal gebruikers is in het afgelopen jaar sterk gestegen, ook de intensiteit van gebruik: het aantal dagelijkse Facebook gebruikers is toegenomen van 2.2 miljoen naar 4.3 miljoen.
 
Nieuwe tijdslijn
Begin 2012 heeft Facebook de nieuwe tijdlijn geintroduceerd. Op deze tijdlijn kunnen gebruikers belangrijke gebeurtenissen in hun leven presenteren. Uit een enquête door SEOConsulting gehouden halverwege dit jaar bleek dat slechts 8% van gebruikers tevreden is over de nieuwe tijdslijn.

Facebook - Tijdline
 
Zie ook het gerelateerde bericht:
- Facebook, Whatsapp en Nu.nl populairste apps
- SEOConsulting: Gebruikers hekelen Facebook tijdlijn