Facebook, Whatsapp en Nu.nl populairste apps

22 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Facebook, WhatsApp, Nu, Wordfeud en Twitter zijn de top 5 apps onder de Nederlandse beroepsbevolking. Opvallend is dat er grote verschillen zijn in de populariteit van Apps tussen mannen en vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsmarkt- en recruitment adviesbureau Intelligence Group.
 
Top 10 Apps:
1. Facebook - 37%
2. Whatsapp - 32%
3. Nu.nl - 16%
4. Wordfeud - 16%
5. Twitter - 15%
6. Telegraaf - 5%
7. Buienradar - 5%
8. Rabobank - 4%
9. ING - 4%
10. Angry Birds - 3%
 
Grote verschillen tussen geslacht in gebruik Apps
Bijna de helft van de vrouwen noemt Facebook (46%) als een van haar favoriete Apps, terwijl dit bij de mannen op 28% blijft steken. WhatsApp is bij mannen net iets populairder (29%). Apps als Wordfeud, Hyves, Appie en spelletjes zijn onder vrouwen duidelijk populairder dan onder mannen. Bij mannen geldt dat meer voor Apps als AD, Teletekst, LinkedIn en Gmail.
 
Verschillen tussen generaties
Tussen generaties zijn er ook interessante verschillen. De groep jonger dan 25 gebruikt veel meer Apps gerelateerd aan social media zoals Facebook, Hyves, en Twitter. Ook Angry Birds en Draw Something doen het goed. Bij de groep onder de 35 jaar zien we functionele en informatieve Apps relatief beter scoren ten opzicht van andere generaties. Denk hierbij aan Apps van de banken, Nu, Ns en 9292ov. Bij de groep tussen de 35 en 50 jaar zien we het functionele gebruik nog sterker terug en tegelijk zien we deze groep minder gebruik maken van de populaire Apps als Facebook, WhatsApp en Twitter. Onder de groep 50 plus zijn naar verhouding Wordfeud, Buienradar, Weer en Google populairder.