Hiemstra beste organisatieadviesbureau voor overheid

17 december 2011 Consultancy.nl

Hiemstra & De Vries is het beste organisatieadviesbureau voor de overheid. Dat blijkt uit de categorie ‘Management & Organisatie’ van de ranking ‘Werken voor de overheid 2011’ van PM Select. Het boutique adviesbureau uit Utrecht kwam met een rapportcijfer van 8,6 als beste uit de bus. Op #2 en #3 staan PwC en BMC.
 
Het onderzoek naar de beoordeling van prestaties van externe zakelijke dienstverleners is gehouden onder 431 ambtenaren en overige professionals werkzaam in de publieke sector.
 
Betrokkenheid en verantwoordelijkheid
Hiemstra & De Vries is in 2004 opgericht door Jaring Hiemstra (42) en Joscha de Vries (39), die elkaar kenden vanuit hun gezamenlijk verleden bij PwC. In acht jaar tijd is het adviesbureau uitgebreid tot 35 consultants. De winnaar scoort vooral hoog op betrokkenheid en het nemen van verantwoordelijkheid voor het tot een goed einde brengen van de opdracht, kwaliteiten die ambtenaren, blijkens het onderzoek, in deze tijd het hardst nodig zeggen te hebben. Over het geheim achter de hoge notering zegt Joscha de Vries het volgende: “Alleen een organisatieadvies is niets. Wij koppelen advies aan een visie en een concreet resultaat”.