Kearney breidt ondersteuning uit voor medewerkers én hun gezinnen

18 september 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kearney heeft zijn arbeidsvoorwaarden flink opgeschroefd. Met ‘FamilyFlex’ ondersteunt het strategiekantoor zijn Europese medewerkers én hun gezinnen. Zo kunnen aanstaande ouders nu een halfjaar betaald verlof opnemen, is er extra financiële hulp voor vruchtbaarheidsbehandelingen en adoptie en ondersteuning bij zwangerschapsverlies: “We zijn er trots op dat we een nieuwe standaard zetten voor gezinsondersteuning.”

De consultancybranche is aan het veranderen. Thema’s als het welzijn van consultants, het bieden van een prettige werkomgeving, diversiteit & inclusie en niet-financiële arbeidsvoorwaarden staan steeds hoger op de agenda.

Maar wie medewerkers optimaal wil laten floreren, schenkt ook aandacht aan hun thuissituatie. Kearney, een strategieadviesbureau met kantoren in 40+ landen wereldwijd, zet hierin nu een grote stap.

Kearney breidt ondersteuning uit voor medewerkers én hun gezinnen

Met ‘FamilyFlex’ biedt het bedrijf zijn Europese medewerkers een uitgebreid nieuw pakket aan arbeidsvoorwaarden om ze te ondersteunen in hun gezinsleven.

Ondersteuning voor (aanstaande) ouders

FamilyFlex richt zich op drie domeinen: ouderschapsverlof en kinderopvang, gezinsplanning en ondersteuning bij zwangerschapsverlies.

Kersverse ouders kunnen zes maanden verlof opnemen, waarbij ze hun volledige basissalaris doorbetaald krijgen. Daarna is er de mogelijkheid om tot aan maximaal nog eens zes maanden (en minimaal 60% daarvan) weer geleidelijk op te starten door parttime te werken, met 20% meer salaris dan normaal hoort bij het aantal gewerkte uren.

Om families met werkende ouders te ondersteunen biedt Kearney ook nog €500 per maand per kind om de kinderopvang mee te bekostigen.

Ook consultants die graag een gezin willen beginnen kunnen op hulp rekenen: Kearney biedt een financiële bijdrage ten behoeve van vruchtbaarheidsbehandelingen en adoptieprocedures, tot aan maximaal €40.000.

Tot slot heeft het kantoor zijn ondersteuning aan consultants en hun partners die kampen met zwangerschapsverlies uitgebreid, onder meer met twee weken extra betaald verlof.

Gelijke kansen voor elk gezin

Cruciaal in het nieuwe pakket is dat alle consultants en hun gezinsleden gelijke kansen worden geboden. Zo spelen factoren als de gezinssamenstelling en gender geen rol voor het in aanmerking komen voor de regelingen.

“FamilyFlex is er voor álle collega’s, dus natuurlijk ook voor onze LGBTQIA+-medewerkers en hun gezinnen”, benadrukt Marc-Jan Reumers, managing partner van de Benelux-divisie van Kearney.

Geir Olsen, hoofd van Kearney Europa, voegt toe dat het bieden van gelijke kansen aan alle medewerkers een centrale pijler is in het voortdurend blijven verbeteren van de werkcultuur binnen het kantoor.

“Ouders gelijk behandelen – ongeacht hun gender of de manier waarop ze ouders zijn geworden – helpt ons om dit te verwerkelijken”, aldus Olsen. “Ook ondersteunen we hiermee bredere maatschappelijke verandering door al in een vroeg stadium een eerlijke verdeling van kinderopvangtaken te bevorderen.”

Strategie en gezin combineren

Het combineren van een baan in de prestigieuze strategiebranche met een gezinsleven lijkt sinds dit jaar een stukje makkelijker. Ook Bain & Company, Boston Consulting Group en McKinsey & Company verruimden recentelijk hun verlofregelingen voor kersverse ouders.

Daarmee gaan de strategiehuizen een stuk verder dan de Nederlandse wet verplicht. Sinds vorig jaar hebben werknemers in Nederland recht op negen weken gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, waarbij de werkgever bij het UWV een vergoeding kan aanvragen voor 70% van het loon. Jonge ouders mogen in totaal weliswaar 26 weken thuisblijven, maar 17 van die weken ontvangen ze dan geen salaris.

Een vergelijking van de arbeidsvoorwaarden toont aan dat Kearney met FamilyFlex een stap verder gaat dan de drie grote strategiekantoren. “We zijn er trots op dat we een nieuwe standaard zetten voor gezinsondersteuning”, aldus Elisabeth Philipse, partner bij het Amsterdamse kantoor van Kearney. “FamilyFlex bevordert een inclusieve werkomgeving waar collega’s zich zowel thuis als op het werk kunnen ontplooien.”

Ook Pim Rossen, Principal binnen het Amsterdamse kantoor, reageert verheugd op de nieuwe arbeidsvoorwaarden. “Mijn familie is het allerbelangrijkste voor mij, maar ik hou ook enorm van mijn werk. Bij Kearney kan ik beide combineren.”