OC&C stelt betaald ouderschapsverlof gelijk voor alle ouders

09 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

OC&C Strategy Consultants heeft zijn beleid voor ouderschapsverlof flink uitgebreid – en inclusiever gemaakt. Het beleid is uitgerold naar alle veertien kantoren wereldwijd, waaronder het Nederlandse team in Rotterdam.

Het nieuwe beleid, dat op 1 mei dit jaar is ingegaan, stimuleert gedeelde zorg door betaald verlof gelijk te trekken voor alle medewerkers, ongeacht geslacht of levensstadium. Het beleid biedt ook flexibiliteit in de manier waarop dat verlof wordt opgenomen.

Teun van der Zijden, Director of People bij OC&C Strategy Consultants in Nederland, zegt dat het beleid is gevormd na het ophalen van de wensen van de eigen medewerkers, en benadrukt OC&C’s toewijding aan het realiseren van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

OC&C stelt betaald ouderschapsverlof gelijk voor alle ouders

“We leven in een tijd waarin beide ouders een carrière hebben, en traditioneel ouderschapsbeleid is hier niet op ingericht. We merken dat onze medewerkers zoeken naar manieren om ouderschap en carrière op een evenwichtige wijze met elkaar te combineren. Ik ben dan ook trots dat wij als OC&C Strategy Consultants daar op deze manier invulling aan kunnen geven.”

“Het gelijktrekken van betaald ouderschapsverlof is een van onze vele toezeggingen op het gebied van diversiteit en inclusie bij OC&C”, vult Thalia van Kan aan, HR Manager bij OC&C in Rotterdam. “Door de verschillen tussen moederschapsverlof en vaderschapsverlof aan te pakken, elimineren we obstakels voor gendergelijkheid en ondersteunen we werknemers tijdens een levensbepalend moment.”

Van der Zijden en Van Kan geven aan dat het nieuwe beleid ouders in staat zal stellen om meer tijd thuis door te brengen na de komst van een kind, zodat hun partners weer aan het werk kunnen op een moment dat past bij de wensen van het gezin. Ook biedt het advieskantoor meer flexibiliteit tijdens en na het verlof, waaronder opties voor een soepele overgang naar het werk, ouderlijke coaching, kinderopvang bij noodgevallen en flexibele werktijden.

Will Hayllar, Global Managing Partner van OC&C Strategy Consultants, zegt: “De strategie van OC&C is simpel: ‘to be the best home for the best strategy talent’. We hebben de afgelopen jaren goed werk verricht. Met het volledig gelijktrekken van verlof zetten we de volgende stap. Hiermee verbeteren we het vermogen van OC&C om het allerbeste talent aan te trekken en te behouden.”