Databureau Kurtosis versterkt team met twee nieuwe medewerkers

15 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kurtosis heeft het team uitgebreid met twee nieuwe data-adviseurs: Afra Ben Othman en Quint Kwakernaak.

Afra Ben Othman heeft een achtergrond in Health Economics en gaat bij Kurtosis aan de slag als data-analist. Ze werkte hiervoor bij verschillende opdrachtgevers via Bureau71 als zorginkoper/contractmanager. Bij Stichting Timon richtte ze zich op zorgcontractering, bij de Gemeente Gouda leverde ze een bijdrage aan de professionalisering van contractbeheerder.

Bij haar laatste opdracht leerde ze Kurtosis kennen, die de gemeente ondersteunt bij de transitie naar datagedreven werken. “Ik vind het leuk om orde te brengen in complexe datasets en om inzichten te vertalen naar de praktijk. Bij Kurtosis krijg ik de kans mij hierin naar een hoger niveau te ontwikkelen.”

Afra Ben Othman en Quint Kwakernaak - Kurtosis

Bij Kurtosis zal ze het team onder andere versterken bij Enver. Deze jeugdzorgaanbieder in de regio Rotterdam en omstreken helpt jongeren en gezinnen als er kwetsbaarheden of problemen zijn die hun ontwikkeling belemmert. Een onderwerp dat haar na aan het hart gaat. Afra blijft ook de gemeente Gouda ondersteunen, maar nu vooral op het vlak van data-analyse.

Ook Quint Kwakernaak versterkt het team van data-analisten. Tijdens zijn studie Informatica was hij al zeer geboeid door analytics en data-science. Zijn thesis gaat over de toepassing van kunstmatige intelligentie. Zo trainde hij het programma computer vision op het herkennen van rotondes op digitale kaarten.

Quint kwam Kurtosis op het spoor via een online oproep. “Werken bij Kurtosis spreekt mij vooral aan omdat het om een combinatie van consultancy en de publieke zaak gaat.”

Quint is meteen gestart op diverse klantopdrachten. Zo helpt hij mee aan de doorontwikkeling van Atlas Plabeka, een interactieve monitor van bedrijventerreinen en kantoren. Daarnaast helpt hij verschillende gemeenten met business intelligence in het sociaal domein door het ontwikkelen en onderhouden van dashboards.

“We zijn heel blij met de kennis en drive van Afra en Quint”. “Met hun komst geven we de ingezette ontwikkeling naar een full-stack datapartner een flinke boost.”, zegt Emma Stöger, adviseur en MT-lid van Kurtosis.