Wepublic sluit zich aan bij wereldwijde speler SEC Newgate

12 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wepublic, een adviesbureau voor communicatie en public affairs vraagstukken, komt in Italiaanse handen.

In het jaar waarin Wepublic zijn 10-jarige bestaan viert, heeft de Amsterdamse firma plotsklaps een tweede grote mijlpaal te pakken. Per direct wordt het bureau onderdeel van SEC Newgate, een wereldwijd opererende communicatiegroep met meer dan 1.200 werknemers in vijf continenten.

Met de aansluiting van Wepublic krijgt SEC Newgate nu ook voet aan grond op de Nederlandse markt. De ruim 40 collega’s van Wepublic werken vanuit kantoren in Amsterdam en Den Haag.

Wepublic sluit zich aan bij wereldwijde speler SEC Newgate

“We wilden graag samenwerken met een leidende partij in Nederland. De kennis en gedrevenheid in de organisatie, het indrukwekkende klantenpakket en bovenal de zelf ontwikkelde intelligence tools maakten Wepublic voor ons de ideale kandidaat”, aldus Fiorenzo Tagliabue, CEO van SEC Newgate.

Wepublic werd opgericht in 2013 door vier voormalige professionals van Boer & Croon. Destijds luisterde het bedrijf nog naar de naam GKSV, maar nadat een aantal van de oorspronkelijke oprichters het bedrijf hadden verlaten, werd de naam GKSV (afgeleid van de achternamen van de medeoprichters) omgedoopt tot Wepublic.

De afgelopen jaren werd het bureau geleid door partners (sinds 2016) en aandeelhouders Maaike van Hooidonk en Mark van den Anker.

“We willen onze klanten topkwaliteit bieden bij het oplossen van complexe, strategische vraagstukken en we willen blijven vernieuwen. Met deze nieuwe eigenaar zijn we nog beter aangesloten op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en blijven we vooroplopen. Daarnaast kunnen we opdrachtgevers zo ook nog beter in andere landen bedienen”, aldus Van den Anker over de keuze voor de aansluiting bij de grote, internationale partner.

Van Hooidonk zegt dat de keuze voor SEC Newgate voortbouwt op de sterke fit tussen de Nederlandse organisatie en het internationale netwerk. SEC Newgate richt zich sterk op strategische communicatie en public affairs, “dat zijn onze twee belangrijkste lines of business.”

“Zij kunnen ons helpen bij onze serieuze groeiambities op zowel adviesgebied als bij de doorontwikkeling van onze intelligence tools”, vult Van Hooidonk aan.

Voor Wepublic verandert er na de overname weinig in de dagelijkse aansturing. Van Hooidonk en Van den Anker blijven aan Wepublic verbonden, de dagelijkse aansturing blijft in handen van managing director Maurice Jansen en director intelligence Gijs Petter.

Wepublic werd tijdens het verkooptraject begeleid door Aeternus.

In juli nam Investcorp een belang in SEC Newgate. De investeerder uit het Midden-Oosten betaalde volgens Bloomberg zo’n $100 miljoen voor zijn controlerende belang in de bureaugroep. “De investering van Investcorp zal ons helpen onze uitbreidingsstrategie te versnellen, met een focus op de EMEA- en de APAC-regio's“, laat Tagliabue weten.