Tenzinger geeft startsein voor Zorgverslimmer Award 2024

12 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het startsein voor de 2024-editie van de Zorgverslimmer Award is gegeven. Daarmee heeft Initiatiefnemer Tenzinger het zoekproces geopend naar professionals met de beste ideeën voor een betere of efficiëntere zorgsector.

De Zorgverslimmer Award werd drie jaar geleden door Tenzinger in het leven geroepen met als doel mensen in het zonnetje te zetten die slimme oplossingen bedenken voor de grote uitdagingen waar de zorgsector voor staat.

Denk aan prangende thema’s zoals het oplossen van de nijpende arbeidstekorten, het uitrollen van digitale oplossingen waarmee de zorg naar patiënten naar een hoger niveau getild kan worden, thuis- en mantelzorg, innovaties die de ‘patient experience’ kunnen verbeteren, of procesverbeteringen die administratieve processen efficiënter maken.

Zorgverslimmer Award 2024

“De zorg staat voor immense uitdagingen die we niet op kunnen lossen met méér personeel”, zegt Boris Hololtcheff, CEO van Tenzinger. “Daarom zijn er mensen nodig die er met innovatieve oplossingen ervoor zorgen dat het werk slimmer en efficiënter gedaan kan worden zodat zorgprofessionals meer tijd krijgen voor hun cliënten.”

“Met de Zorgverslimmer Award willen we mensen die al oplossingen voor grote zorguitdagingen hebben bedacht een podium bieden. En we willen iedereen blijven aanmoedigen om mee te blijven denken en werken aan het verslimmen van de zorg. Want er zijn nog veel meer slimme oplossingen nodig.”

De award zet traditiegetrouw 24 professionals in de schijnwerpers. Deze mensen worden door een deskundige jury uitverkozen. Op de site Zorgverslimmers.nl kunnen vanaf nu kandidaten genomineerd worden, de finalisten worden eind dit jaar bekendgemaakt. De winnaar wordt vervolgens tijdens de grote finale op 29 februari 2024 bekendgemaakt.

Initiatiefnemer Tenzinger is een consultancy- en IT-bureau voor de zorgsector. Het bedrijf heeft ook tal van zorgoplossingen binnen zijn portefeuille, waaronder Medicore, Fierit, Cure4 en 6Gorilla’s.

De vorige winnaar

De 2023-editie van de prijs werd in de wacht gesleept door Jeroen Slootmans. Hij is de bedenker van de Kansband, een armband met gps-tracker voor jongeren die in een instelling wonen of terecht dreigen te komen. Met de band kunnen familie of vrienden zien waar jongeren zijn en of ze zich aan afspraken houden waarmee ze hun leven weer op de rit krijgen.

“De band moet voorkomen dat jongeren hun sociale leven kwijtraken”, vertelt Slootmans over de innovatie.

Sinds hij de Zorgverslimmer award in de wacht sleepte, zijn volgens Slootmans meer deuren dan ooit opengegaan, voor zowel de Kansband als de overige ideeën waar hij continu aan werkt.