Tenzinger implementeert Fierit ECD bij kinderdagcentrum Lentekind

22 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Stichting Lentekind maakt sinds begin dit jaar gebruik van Fierit ECD, een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)-systeem van Tenzinger.

Het in Middelburg gevestigde Lentekind is een dagcentrum voor beweging en ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen (1 tot 23 jaar) met een verstandelijke beperking. Ook biedt het centrum, ter ontlasting van ouders/ verzorgers in de thuissituatie, iedere twee weken logeeropvang in de weekenden aan.

Na een uitgebreid selectietraject besloot het management van Lentekind vorig jaar om zijn cliëntadministratie te migreren naar Fierit ECD. Dit systeem behoort tot de marktleiders in de zorgsector – dagelijks werken zo’n 170.000 zorgprofessionals met de oplossing van Tenzinger.

Tenzinger implementeert Fierit ECD bij kinderdagcentrum Lentekind

Claudia Machielse en Cindy van Rossum van Lentekind zijn zeer tevreden over de voordelen die het nieuwe systeem biedt. “Voor ouders betekent het dat ze vanaf nu het hele dossier kunnen inzien, voor medewerkers dat er minder rapportagehandelingen nodig zijn en voor de kinderen dat de behandeling op doelen beter ondersteund wordt.”

Ook zorgbegeleiders zijn volgens het tweetal in hun nopjes met Fierit ECD. “We horen vooral dat Fierit makkelijker en overzichtelijker is en dat registreren minder tijd kost.” En dat komt weer ten goede aan de kinderen, omdat begeleiders meer tijd hebben om de kinderen de aandacht te bieden die ze verdienen.

Tenzinger is naast systeemleverancier ook implementatiepartner. Onder leiding van consultant Luna de Rooij werd het systeem afgestemd op de wensen van Lentekind en is de tool uitgerold binnen de organisatie. De consultants van Tenzinger zorgden ook voor training en de begeleiding van de verandercomponent van het traject.

“Het was erg leuk om te zien dat iedereen al zo snel met meer functionaliteiten aan de slag ging”, aldus De Rooij.

Andere zorginstellingen die gebruikmaken van Fierit ECD zijn onder meer Zorgroep Noorderboog (18 verpleeghuizen en woonzorgcentra in Zuidwest-Drenthe en Noordwest Overijssel) en De Waerden (30+ locaties in Noord-Holland). Beide instellingen gingen in 2021 live met het nieuwe systeem.