Marie-Claire de Koning aan de slag bij Jester Strategy

18 augustus 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marie-Claire de Koning heeft zich deze zomer als Strategy Consultant aangesloten bij Jester Strategy.

Al van jongs af aan was Marie-Claire de Koning gefascineerd door het bedrijfsleven. “De businessmodellen en de relaties in ecosystemen. Dat je daar holistisch naar mag kijken in de rol van consultant spreekt mij enorm aan”, vertelt ze.

Bij Jester Strategy lijkt ze daarmee op de juiste plek. De Amersfoortse adviesboutique helpt profit- en non-profitorganisaties met strategieontwikkeling, scenario­planning en strategische planning.

Marie-Claire de Koning aan de slag bij Jester Strategy

De Koning neemt uitgebreide werkervaring mee naar haar nieuwe rol. Eerder werkte ze onder meer als Digital Business Analyst & Project Manager binnen meerdere afdelingen van Tata Steel Europe, waar ze ook een management traineeship doorliep.

Meer recent vervulde ze een leidende rol bij een digitale start-/scale-up, met zowel strategische als operationele verantwoordelijkheid. “Ik heb projecten gedaan op de werkvloer in de ploegendienst, maar ook met bestuurders en hoger management. Die verscheidenheid aan inhoud en omgevingen drijft mij”, blikt De Koning terug op haar loopbaan tot op heden.

Als Strategy Consultant mag ze zich bij Jester gaan storten op de meest prangende, digitale en strategische vraagstukken van klanten. Bij het bureau vindt ze de “ideale combinatie tussen de inhoud van het werk en de werkomgeving en -cultuur”.

“Aan die inhoudelijke kant gaat het écht over strategie en het holistisch kijken naar bedrijven”, zo licht ze toe. “Aan de andere kant, met betrekking tot werkomgeving- en cultuur vind ik het fijn dat het een kleine boutique is en dat de mensen die er werken enorme inhoudelijke kennis en een passie voor het vak hebben. Hierdoor geloof ik direct invloed te kunnen hebben op de uitdagingen van onze klanten en persoonlijk enorm veel te leren.”

Ze is dan ook vol enthousiasme van start gegaan. “Ik hoop dat ik vanuit mijn oog voor resultaat, ervaring vanuit de praktijk en gevoel voor het interpersoonlijke aspect bij kan dragen aan het geheel. Ik heb zin om me het consultancyvak helemaal eigen te maken en daarmee voor onze klanten écht het verschil te maken.”