Nieuwe speler Midway Solutions ontzorgt de zzp’er

09 augustus 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Deze zomer lanceerde Quincy Diepeveen Midway Solutions, een nieuw bureau dat zelfstandige professionals op allerlei manieren ontzorgt, zodat zij zich kunnen focussen op de kern: hun kwaliteiten inzetten voor klanten. We stelden Quincy wat vragen over de startup en hoe deze zzp’ers bijstaat.

Proficiat met de lancering van Midway Solutions. Wat motiveerde de start van je huidige venture?

“Dankjewel. De motivatie voor Midway Solutions is voortgekomen uit mijn eigen ervaringen. Ik maakte de overgang naar het zzp-schap in 2022. Hoewel dit een stap was die ik lang heb overwogen, kwamen er veel onvoorziene uitdagingen op mijn pad: het vinden van opdrachten, late betalingen, belastingvragen en ga zo maar door.”

Nieuwe speler Midway Solutions ontzorgt de zzp’er

“Toen ik eenmaal deze obstakels had overwonnen, realiseerde ik me dat ik een blauwdruk had ontwikkeld voor succesvol zzp-schap. Daaruit is Midway Solutions ontstaan.”

Midway Solutions ontzorgt de zzp’er volledig. Waar moeten we zoal aan denken?

“We hebben verschillende pakketten ontworpen om aan alle verschillende behoeften van zzp’ers te kunnen voldoen. Het Brons-pakket omvat zaken als opdrachtacquisitie, voorfinanciering en tijdige betaling van facturen, evenals hulp bij het opzetten van je onderneming.”

“Ons Goud-pakket gaat nog veel verder en biedt volledige ondersteuning: van belastingaangiftes en administratie tot persoonlijke coaching, juridisch advies, pensioen- en verzekeringsadvies. Kortom, we nemen alle zorgen van de zzp’er over.”

Jullie helpen zzp’ers ook met het vinden van klantwerk. Op welke vakgebieden en sectoren ligt jullie focus?

“In deze beginfase richten we ons voornamelijk op de wereld van business consulting, met name binnen banken en overheden. We specialiseren ons in gebieden als procesmanagement, KYC-analyse, PMO, projectmanagement en vergelijkbare rollen.”

Op wat voor zzp’ers richt Midway Solutions zich?

“We zijn er voor iedereen die zijn dromen wil najagen. We richten ons voornamelijk op professionals met enkele jaren ervaring in loondienst die verlangen naar meer. Iedereen die verder kijkt dan vandaag en een mooie toekomst voor zichzelf wil creëren, kan bij ons terecht. Vandaar ‘Midway’ – de brug tussen loondienst en zzp. We bieden het beste van twee werelden: de vrijheid en verdiensten van zzp met de ondersteuning van een vaste baan.”

Hoe heb je de lessen uit je eigen stap naar het zzp-schap verankerd binnen de dienstverlening?

“In eerdere ondernemingen ben ik tegen veel problemen aangelopen, van verkeerde belastingaangiftes tot boetes omdat ik dingen niet goed begreep. Daarnaast waren er als zzp’er uitdagingen zoals het vinden van opdrachten en omgaan met late betalingen. Ook miste ik sparringpartners in dezelfde situatie. Midway Solutions bundelt al deze lessen en biedt daarnaast een community van gelijkgestemden.”

Voor thema’s als administratie en belastingaangiftes werken zzp’ers meestal met administratiekantoren. Waarom zouden ze dit onderbrengen bij een partij als Midway Solutions?

“Midway Solutions biedt een ‘one-stop-shop’-principe. We hebben al het onderzoek gedaan en alle problemen opgelost die een zzp’er zou kunnen tegenkomen. Dus waarom zaken doen met verschillende partijen, als dit ook gewoon allemaal bij ons kan? Dit bespaart zzp’ers niet alleen tijd, maar neemt ook de onzekerheid weg.”

Zzp’ers zijn ook op zoek naar ondersteuning bij professionele ontwikkeling en kennisdeling. Op welke manier speelt Midway Solutions hierop in?

“We hebben sterke partnerschappen met coachingsbureaus en externe trainers die onze zzp’ers begeleiden en helpen in hun ontwikkeling. We bieden ook kwartaaltrainingen aan van professionals uit het veld om de kennis van onze zzp’ers te verhogen. Ons doel is om een enthousiaste, leergierige community te creëren van zzp’ers die voortdurend groeien en ontwikkelen.”