Zanders neemt risk consultancy Fintegral over

31 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Financieel adviesbureau Zanders heeft Fintegral overgenomen, een risk management specialist met 30+ medewerkers.

De afgelopen vrijdag wereldkundig gemaakte overname is de eerste in de 30-jarige historie van Zanders. De acquisitie wordt financieel ondersteund door investeerder MML. “Deze overname maakt deel uit van onze strategische groeiagenda en betekent een aanzienlijke uitbreiding van onze aanwezigheid in twee belangrijke markten: de DACH-regio en het Verenigd Koninkrijk”, aldus Laurens Tijdhof, CEO van Zanders.

Het 20 jaar geleden opgerichte Fintegral ondersteunt financiële dienstverleners met financieel en niet-financieel risicobeheer. Het bedrijf heeft kantoren in Londen, Frankfurt en Zürich.

Zanders acquires financial services risk consultancy Fintegral

De toevoeging versterkt Zanders’ capaciteiten op het gebied van financiële risicomodellering en validatie, niet-financieel risicomanagement, risicogovernance en compliance. “Hun expertise op het gebied van risicomanagement sluit perfect aan bij onze missie om onze klanten te ondersteunen bij het managen van risico’s – in een tijd waarin zij te maken hebben met een complex en veranderend risicolandschap.”

Ondertussen verwacht Zanders ook cross-offering synergieën, vanuit de combinatie van Fintegrals domeinkennis rond risico’s en Zanders’ traditionele treasury- en financiële expertise. Zo streeft Zanders naar een meer holistische dienstverlening die “financiële instellingen en andere organisaties in staat stelt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen”.

Door de overname groeit Zanders’ team in het Verenigd Koninkrijk (gestart in 2008) naar 45 medewerkers. De teams in Duitsland (gestart in 2022) en Zwitserland (gestart in 2010) worden uitgebreid naar 35 medewerkers. “Dit positioneert Zanders als een toonaangevende speler in ons domein”, aldus Tijdhof.

Zanders heeft nu meer dan 300 consultants en medewerkers in dienst vanuit kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de VS en Azië. Het bedrijf, met zijn hoofdkantoor in Utrecht, werd onlangs door Consultancy.org erkend als een toonaangevend financieel adviesbureau in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk.